Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 17-01-2019
>
<
Gener'19
llmamejovessum
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Comunicació : Breus

L’Associació de Dones Periodistes, Mònica Terribas i Sílvia Cóppulo compareixen al Parlament per parlar de la situació de la dona als mitjans

dilluns 7 d'abril de 2008

L'Associació de Dones Periodistes, Mònica Terribas i Sílvia Cóppulo compareixen al Parlament per parlar de la situació de la dona als mitjans

Periodistes de prestigi com Mònica Terribas i Sílvia Cóppulo han comparegut davant la Comissió sobre Drets de les Dones del Parlament per diseccionar la situació de la dona als mitjans de comunicació.

Encara que les coses semblen començar a canviar, la dona, protagonista o explicadora de la notícia, continua tenint una presència minoritària i allunyada dels llocs de comandament. Una de les raons és l’excessiva dependència dels mitjans de l’agenda, alertava en el seu discurs Montserrat Puig, presidenta de l’ Associació de Dones Periodistes (ADP) . El 41% dels personatges que surten són polítics i "immediatament ens trobem els esportistes", es queixava davant el Parlament.

"Hi ha la percepció que les dones que ocupen un càrrec visible a la societat reben un tracte molt més dur que no pas els homes", destacava Mònica Terribas en comissió parlamentària. La periodista de TV3 lamentava que les generacions joves encara arrosseguin aquests estereotips, als quals s’han d’afegir els tòpics d’un suposat periodisme femení.

En periodisme, comentava Montserrat Puig, "s’entén que hi ha uns temes durs (la guerra, el terrorisme, l’economia) i altres tous (el benestar social, la cultura, l’art)"..., dels quals s’ocupen majoritàriament les dones. Passa el mateix en el món de la política. Hi ha tres regidories que són les "maries" (Benestar Social, Cultura i Turisme) i que es destinen a les dones, afirmava Puig.

Si com a difusores de notícies les dones continuen tenint un paper secundari, com advertien les periodistes convidades al Parlament de Catalunya, com a protagonistes de la notícia la realitat sembla encara pitjor. En el 33% dels casos, la visibilitat de les dones als mitjans de comunicació té a veure amb el fet de ser famosa o formar part del món de la moda i la cultura. Al voltant d’un altre 30% són protagonistes simplement per ser víctimes de violència de gènere, terratrèmols, guerres o accidents. La dona té cada vegada més presència social, però és mitjans no ho reflecteixen.

"La realitat social va per davant dels mitjans de comunicació, com ja es va posar de manifest a la Conferència Mundial de les Dones de Pequín al 1995", afegia Sílvia Cóppulo, qui va ser directora del programa Amb ulls de dona de TVE. "Els mitjans no expliquen la seva realitat social i encara menys ajuden a avançar cap a la plena igualtat d’oportunitat. Per això, esdevenen un element de fre, encara que sigui involuntàriament" de la projecció de la dona, va dir Cóppulo.

Per acabar amb aquestes desigualtats, Cóppulo també va sol·licitar al Parlament que s’incorpori el concepte de gènere als principis de pluralitat informativa que preveu el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) .

Veure en línia : VIA LA MALLA

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: