Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 26-09-2018
>
<
Septembre'18
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Convocatoria destacada

Opinadores

10 anys, la llei integral inacabada

dimecres 26 de novembre de 2014

10 anys, la llei integral inacabada

No vivim en una societat lliure de violència contra les dones. Després de 10 anys de l’aprovació de la Llei Integral contra la Violència de Gènere ho podem afirmar. Hem de construir una societat segura per a les dones, en la qual puguin exercir plenament la ciutadania, una societat que ara per ara no existeix. Per tant podem dir que no s’han complert els objectius de la llei: ’prevenir, sancionar i eradicar aquesta violència i prestar assistència a les seves víctimes ’.

Avui les dones socialistes rememorem una foto que es va fer fa 10 anys a les escales del Congrés després de l’aprovació de la Llei Integral a l’Hemicicle, per commemorar l’aniversari. Fa 10 anys em vaig sentir orgullosa de poder compartir aquesta foto amb representants de les associacions de dones. Aquesta foto visualitzava els esforços conjunts de les feministes, ja que l’aprovació de la llei va ser una victòria de les organitzacions de dones després d’anys de reclamar mesures eficaces contra aquesta situació, i de les dones socialistes que havíem liderat les polítiques públiques contra la violència. En aquell moment acabàvem d’aprovar una llei del màxim rang, integral i orgànica, que donava un mandat a tots els organismes de l’Estat a actuar contra la violència de gènere. Una Llei que va suposar un èxit compartit

Avui les dades ens mostren un clar retrocés. Si bé a principis d’aquest segle les feministes vam posar en l’agenda pública la violència de gènere com una xacra social,conscienciant la societat i posant la violència a l’agenda pública i als programes electorals d’esquerres, fins que finalment va estar a l’agenda política i governamental en l’última etapa de govern socialista (2004-2011), ara s’ha recorregut el camí contrari. El Govern del PP ha eliminat de l’agenda política la violència de gènere, amb la teoria de "si no es parla d’un problema, no existeix. Hi ha, com a conseqüència, menys consciència social i especialment menys informació de les dones víctimes sobre els seus drets i els riscos que corren.

La Llei Integral està inacabada. Estava en ple desenvolupament quan el PP va arribar al Govern, i llavors va perdre l’impuls i la convicció que disposava fins aquell momentla Llei Integral: la convicció de tot un Govern per aconseguir implantar un canvi de paradigma en totes les institucions respecte a l’abordatge de la violència de gènere. No podem oblidar que aquesta Llei intenta remoure les creences profundament arrelades sobre el paper de les dones i, si es baixa la guàrdia es retrocedeix ràpidament.

En els últims mesos, massa dones han estat assassinades per les seves parelles, per poder considerar-nos una societat plenament democràtica i segura. Podem afirmar les dones que viuen en un país segur si han mort 55 dones en aquest 2015? Podem considerar que l’Estat protegeix les víctimes eficientment si entre les mortes per violència masclista el 32% havien denunciat prèviament? Recordem que una de les víctimes mortals de violència havia denunciat en 20 ocasions, i no s’havien activat les mesures de protecció personal que recull la Llei Integral.

Per abordar aquesta qüestió cal protegir efectivament a les víctimes, donar-les suport necessari perquè puguin sortir del cicle de violència i dependència, i això requereix de recursos públics especialitzats. Recursos públics per garantir el dret de les dones a viure sense violència, una societat on les dones puguin viure segures i lliures.

Aquesta no és una societat lliure de violència contra les dones. Lluny d’aquest objectiu, no es pot considerar que sigui una societat segura per a les dones. Després de 10 anys reclamem que les institucions apliquin la llei integral en totes les seves dimensions, per aconseguir que les dones puguin viure segures i lliures.

Veure en línia : 10 anys, la llei integral inacabada

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: