Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 24-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Opinadores
#Marató8M

10 raons per acabar (d’una vegada) amb la reforma laboral de 2012 des de la perspectiva de gènere

Chelo Chacartegui
dimarts 26 de març de 2019

10 raons per acabar (d'una vegada) amb la reforma laboral de 2012 des de la perspectiva de gènere
Durant el mes de març, dones en xarxa en el marc de la commemoració del #8M, publicarà una sèrie d’articles sota el nom de #Marató8M, signats per dones periodistes, sociòlogues, matemàtiques, directives, etc. amb tot tipus de mirades, visions i perspectives.

Si per part dels poders públics es vol donar compliment al mandat constitucional de l’article 9.2 CE, es necessita una derogació urgent de la reforma laboral de 2012 en la seva totalitat. La igualtat real i efectiva mai podrà ser assolida amb mesures que perjudiquen, discriminen i exclouen a les dones del mercat laboral.

Aquí van 10 raons:

Primera.- Des de la reforma laboral, la bretxa salarial s’ha cronificat i augmentat fins a aproximadament el 30% (segons el Sindicat de Tècnics del Ministeri d’Hisenda, Gestha).

Segona.- Aquesta bretxa seguirà tenint un impacte negatiu irreversible en les pensions de Seguretat Social de les dones.

Tercera.- La precarietat laboral provocada per la reforma laboral afecta de manera exponencial a les dones (com a mostra, el 72% dels contractes a temps parcial són celebrats amb dones, segons l’EPA).

Quarta.- La flexibilitat empresarial per demanar hores extraordinàries té una afectació negativa sobre les dones, especialment en matèria de corresponsabilitat.

Cinquena.- La reforma laboral posa per damunt el poder de direcció empresarial sobre els drets de les dones en matèria de permisos per lactància.

Sisena.- Les reduccions de jornada per la cura de persones depenents no es poden adaptar a les necessitats especifiques de les dones treballadores.

Setena.- Les possibilitats per fer canvis de funcions (mobilitat funcional) impedeixen lluitar contra la segregació vertical per raó de gènere.

Vuitena.- Les atribucions empresarials en matèria de mobilitat geogràfica no son assumibles per la immensa majoria de dones, per incompatibilitats de tipus familiar.

Novena.- Perquè tot plegat té un impacte negatiu inacceptable sobre la salut de les dones, tant des de la perspectiva física com psíquica.

Desena.- Perquè les raons econòmiques mai poden ser un obstacle per assolir el mandat constitucional cap a la igualtat efectiva de l’article 9.2 CE si volem avançar cap a ina societat més igualitària i democràtica.

Chelo Chacartegui. Professora titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social (UPF)

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: