Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Drets : Breus

2012: perspectives obertes per a les empleades de la llar

dimecres 28 de desembre de 2011

2012: perspectives obertes per a les empleades de la llar

Aquest 1 de gener de 2012 entra en vigència la primera fase d’integració de les empleades i empleats de la llar en el Règim General de la Seguretat Social, cosa que podria ser considerada un assoliment en la lluita que des de fa anys tenen les persones que exerceixen aquest treball.

Es tracta del canvi de normativa que es va assolir al juny d’aquest mateix any a partir d’un conveni assolit per les centrals obreres i el govern, la primera fase del qual de sis mesos consistirà en l’adaptació de les persones empleadores i les persones emprades, a la nova situació i que després tindrà un període transitori fins a 2019.

Però hi ha hagut més; aquest 4 de novembre, en consell de ministres va aprovar un Reial decret que estableix la protecció per contingències professionals –accidents de treball i malaltia professional- a les i els treballadors inclosos en el Règim Especial de la Seguretat Social dels i les Empleades de Llar.

Aquests assoliments tenen els seus antecedents, des de fa molts anys les empleades de la llar vénen barallant per aconseguir se’ls siguin reconeguts drets que els corresponen per ser persones que exerceixen un treball tan digne com qualsevol altre.

Històricament el treball domèstic estava relacionat amb formes de dominació i esclavitud, afortunadament això ja no és així. El treball que duen acabo aquestes persones contribuïx en certa manera al funcionament de l’economia fora de les llars. La veritat és que històricament aquests oficis han anat evolucionant i s’han convertit en treballs remunerats, atès que les persones qui els exerceixen, han pogut defensar i assolir anar endavant en matèria drets. Però la defensa dels drets de les i els treballadors de la llar ha hagut de recórrer un llarg tros ja que aquesta tasca sempre ha estat subestimada.

FONT: CIRD

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: