Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-05-2019
>
<
Maig'19
llmamejovessum
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Salut

28 de maig, Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

dimecres 28 de maig de 2014

28 de maig, Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones
A continuació, i per commemorar el dia internacional de l’acció per la salut de les dones, reproduïm íntegrament la crida a la mobilització de Nosotras Decidimos:
Fa aproximadament 30 anys, un 28 de maig, un grup de dones activistes va llançar el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones a fi de denunciar els problemes que afecten a la salut sexual i reproductiva de les dones i nenes a tot el món.
En aquell moment, les dones reclamaven l’abandó dels programes de control de natalitat duts a terme sense comptar amb la seva participació, incrementar un accés universal a la salut, reavaluar la progressiva medicalització dels cossos de les dones, assegurar un accés a serveis de avortament legal i segur així com l’accés a mètodes anticonceptius segurs.
Al llarg dels anys alguns d’aquests temes han evolucionat, altres s’han mantingut sense grans canvis i altres nous han sorgit. No obstant això, hi ha un problema que ha persistit: l’escàs coneixement de la salut de les dones i de les seves necessitats actuals en tota la seva diversitat. Els Objectius de Desenvolupament del Mil · lenni han contribuït a aquesta limitada comprensió ja que ometre tot esment a la Salut Sexual i Drets Reproductius, enfocant amb estretor de mires només en la salut materna.
Tots sabem que les dones no són només mares: són dones, nenes i dones grans, tenen o no tenen fills, viuen amb o sense parella, aquelles les parelles són homes o dones, dones que són VIH positiu, les que tenen alguna diferència o discapacitat, aquelles que són cisgenero o transsexuals ...
Independentment que siguin i de les seves condicions, totes les dones prenen decisions respecte a la seva sexualitat, la seva salut reproductiva i sobre el seu benestar en general. No obstant això, moltes dones no tenen accés als serveis que els permetin dur a terme les seves decisions i en altres casos es prenen aquestes decisions per elles.
Imagina’t que ets una dona jove amb capacitats diferents que s’acosta a preguntar sobre mètodes per practicar sexe segur i que ets rebutjada i que algú et diu que una persona amb el teu "condició" no hauria de ser activa sexualment, o que aquestes embarassada i el teu metge planifica el part d’acord a la seva agenda i et convenç per fer-te una cesària en lloc d’esperar que tinguis un part natural com hagués estat el teu desig. O que ets VIH positiu i et s’esterilitzen contra la teva voluntat, o has d’anar a un altre país per poder realitzar un avortament segur i legal, o ets una dona pobra l’única opció d’anticoncepció és un mètode de llarg termini que et fa sentir trist i malament. Imagina, imagina, imagina
Quan es tracta de la salut de les dones i nenes, perquè sempre hi ha algú que decideix que és el que importa o el que no importa en lloc de la pròpia dona ?
Aquest 28 de maig, alhora que el món s’acosta al 2015 i s’estableixen els nous Objectius del Desenvolupament, uneix-te a nosaltres en l’anomenat a crear un marc de salut per a les dones que sigui holístic el centre siguin les dones i els seus drets. Mostrem al món que la salut de les dones és fonamental i clau per al desenvolupament. Donem suport a totes les dones i nenes en les decisions sexuals i reproductives que prenen al llarg de totes les seves vides.
Fes que el teu govern sigui responsable de la salut de les dones. Comparteix amb nosaltres les teves preocupacions i les accions que portes a terme. Comparteix a les xarxes!
Les teves contribucions ajudaran que els governs entenguin els problemes de salut de les dones i podran tenir influència en les discussions d’alt nivell que es duran a terme a les Nacions Unides durant els propers mesos.
Uneix-te al 28 de maig al Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones
Mobilitza’t, exigeix, reivindica decisions respectuoses i apoderades, reconeix els drets i posa en pràctica els teus drets!

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: