Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Internacional : Breus

3.500 dones d’Índia es beneficien del programa en DDHH de ’Streevani’

dimarts 30 d'abril de 2013

3.500 dones d'Índia es beneficien del programa en DDHH de 'Streevani'

Un total de 3.500 dones de l’Índia es beneficien del programa de l’organització ’Streevani. La veu de les dones ’- recolzada per Mans Unides - per a la formació en drets humans i qüestions legals en assumptes relacionats amb les disputes matrimonials, la violència domèstica i el dret a la propietat.

Concretament, les activitats de l’organització, que va néixer a la ciutat de Pune fa tres dècades, estan encaminades a la integració de la dona en "una societat patriarcal que les discrimina" i se centren, principalment, en oferir suport legal a les dones que es guanyen la vida al servei domèstic i que pateixen dels abusos dels seus ocupadors.

A més, les dones també estan rebent formació en assumptes sanitaris i reproductius, coneixements sobre activitats empresarials perquè puguin posar en marxa iniciatives per generar altres ingressos, i s’està posant l’accent en matèria de violència de gènere perquè aprenguin a combatre-la. Per a això, la germana Julie compta amb un equip de religioses que s’han reunit al fòrum de Dones Religioses Advocades.

Mans Unides recull la història d’Nita, una dona índia de 35 anys que es va casar fa més de vint amb un home a qui no coneixia i que va resultar ser un alcohòlic. Les joies d’or que Nita va aportar com a dot es van convertir en ampolles d’alcohol. El seu marit era violent i els sogres de Nita van fer que es mudasen a un apartament separat de la resta de les habitacions de la família perquè no volien conviure amb aquesta vergonya.

Després, els metges li van diagnosticar la sida al seu marit i, mentre ella no es va separar del seu costat, explica que la família d’ell no va fer res ni durant la seva malaltia ni el dia que va morir, cinc anys després del casament.

Amb vint anys es va veure sola, vídua i envoltada de persones que no la volien. A més, encara que com vídua li corresponien, per herència, una sèrie de propietats familiars, recorda que els seus sogres, que tenien una bona posició econòmica, la van despullar de tot allò que per llei havia de ser seu - la renda pel lloguer d’habitacions, el rickshaw, la petita botiga que li donava suport, el repartiment de terres -.

"El meu cosí germà i el pare van ser la meva vida. Com vídua, i damunt d’un afectat per la sida, no tenia més opció que pidolar pels carrers per no morir de fam", relata.

Font: Europa Press

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: