Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Mercat laboral : Breus

31 empreses es comprometen a contractar un cinc punts més de dones directives

dimecres 22 de gener de 2014

31 empreses es comprometen a contractar un cinc punts més de dones directives

Un sistema "més eficaç " que el de quotes . Així ha defensat aquest dimarts la directora de l’Institut de la Dona , Carmen Plaza, el conveni signat per 31 empreses amb el Ministeri de Sanitat , Afers Socials i Igualtat , per augmentar en els propers quatre anys el nombre de dones en els seus òrgans executius . L’acord és voluntari i les companyies adscrites no rebran incentius fiscals per complir-lo. Tampoc seran penalitzades si ho incompleixen . Amb un 14,3% , Espanya està per sota de la mitjana europea en la proporció de dones en llocs directius , en el lloc número 16 , segons un informe de la Comissió Europea publicat el passat octubre.

L’objectiu és que , d’aquí a quatre anys , i remetent un informe cada dos , les empreses assoleixin una plantilla del 20% de dones en els seus llocs de direcció , o almenys que incrementin el nombre de directives en cinc punts percentuals . A canvi , el ministeri oferirà formació a les professionals a través del seu programa Promociona , organitzat per la patronal ( CEOE ) .

De les participants , 12 pertanyen a l’IBEX 35 : Acciona , Banc Sabadell , Banco Santander , Caixabank , Ferrovial , grup Repsol , Grup Enagás , Iberdrola , Indra , Jazztel , Red Eléctrica i Sacyr . Són 15 ja de la llista total les que tenen el distintiu d’Igualtat del ministeri , que la resta aspira a obtenir .

" El procés ja està en marxa , només cal accelerar " , ha explicat Plaça . La idea és fomentar la presència de dones sense imposar , el Partit Popular sempre s’ha oposat als sistemes de quotes que s’utilitzen en altres països , i defensa el discurs meritocràtic . La Llei d’Igualtat aprovada pel Govern socialista el 2007 va establir una recomanació de quotes perquè cap dels dos sexes estigui representat per sota del 40 % en les empreses , però el procés es va quedar en una recomanació . L’actual Executiu va prometre el 2011 , durant la campanya electoral , un "pla de conciliació " que permetés flexibilitzar els horaris laborals i un període de paternitat ampliat - en què coincideixen tots els partits i que ara consisteix en 13 dies - . Aquests plans han quedat aparcats fins que Espanya surti de la crisi i sense data prevista , expliquen fonts del ministeri.

(...)

Font: ElPaís

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: