Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 26-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Violència de Gènere : Breus

700 dones han estat assassinades a Espanya per violència de gènere durant l’última dècada

dilluns 4 de novembre de 2013

700 dones han estat assassinades a Espanya per violència de gènere durant l'última dècada

Un total de 700 dones han estat assassinades a Espanya en l’última dècada per altres tants homes amb els que mantenien o havien mantingut una relació sentimental. És el resultat estadístic d’una mitjana de setanta homicidis cada any, des que el 2003 es comencessin a comptar els crims amb vista a l’aprovació, un any més tard, de la Llei de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere .

Tot i que la Delegació Especial del Govern per a la lluita contra la Violència de Gènere , creada amb l’esmentada llei , és l’organisme que s’encarrega de la recopilació de les dades, són tradicionalment les organitzacions de dones que han vingut posant noms i cognoms a una realitat que , segons el Centre d’Investigacions Sociològiques , pateixen més de 600.000 dones cada any a Espanya , encara que menys de la quarta part es decideixin a explicar-ho. Aquest era el cas de Yaneth , llançada des d’un segon pis pel que era el seu nòvio a la localitat malaguenya de Fuengirola el 7 de gener de 2003. Va ser la primera a una estadística poblada d’històries de dones l’únic tret en comú és precisament la seva condició femenina. Ella tenia 28 anys , era estrangera .

La dona assassinada aquest dissabte a la localitat de Conca de Villanueva de la Jara , l’última a ingressar en l’estadística , era espanyola , rondava els 40 i tenia dos fills petits . Aquell any es va tancar amb 71 dones mortes , de les quals 62 eren espanyoles . La més jove tenia menys de 17 anys i el grup més ampli , 27 dones , eren trenta anys . Tanmateix , van morir quinze dones que comptaven entre 41 i 50 i altres set que , com Encarnación , octogenària assassinada pel seu marit a finals de gener , tenien més de 64 . En més de la meitat dels casos seguien mantenint una relació de parella amb l’home que les maltractava . Tots els experts coincideixen a destacar que no hi ha un perfil únic de víctima de violència de gènere .

En aquestes set-centes dones hi ha immigrants sense xarxa social de suport a Espanya , dones rurals i dones (s’estima que més d’un catorze per cent ) amb alguna discapacitat . Però també hi ha titulades superiors , candidates de partits polítics , estudiants , empresàries atrapades en el mateix cercle viciós . Segons les dades de l’ Observatori de Violència Domèstica i de Gènere adscrit al Consell General del Poder Judicial ( CGPJ ) , a Espanya es registren cada any unes 140.000 denúncies per delictes o faltes relacionades amb la violència masclista i el gruix de les sentències en els judicis que es generen en conseqüència són condemnatòries .

El 2003 l’estadística oficial no desgranava el percentatge de dones assassinades en crims de violència de gènere que havien donat en algun moment la veu d’alarma . La dada es va incorporar el 2006 , deixant veure que en menys de la quarta part dels casos constaven denúncies prèvies contra els agressors . Aquell any van morir 68 dones , de les quals 22 sí havien demanat ajuda a les autoritats . De tota la sèrie de dades, el que registra la xifra d’assassinats és 2012 , quan es van produir 52 homicidis d’aquest tipus.

El 2009 s’havien explicat 56 i , en 2005 , un total de 57 . Són les tres excepcions , els únics tres anys de la dècada en què la violència masclista s’ha cobrat menys de seixanta vides a Espanya . En el que va d’any es compten 42 , encara que podrien ser 46 , perquè la Delegació del Govern manté quatre casos en investigació ocorreguts a Orense , Astúries , Zamora i Saragossa durant els últims mesos , tot esperant que s’aclareixi si les morts s’ajusten o no a les particularitats de la violència de gènere .

37 nens orfes

Des de fa uns mesos , el recompte inclou a més als fills menors d’edat que els maltractadors van deixar orfes o que van passar a engrossir el recompte de víctimes mortals.

Segons la ja esmentada enquesta del CIS , almenys 840.000 nens i nenes pateixen a Espanya la violència masclista que s’exerceix sobre les seves mares i més de mig milió són maltractats directament . L’home que ha assassinat a una dona a Conca aquest cap de setmana ha deixat sense mare a dos nens de sis i onze anys. Només en el que va d’any 37 s’han quedat orfes per aquesta mateixa raó.

Veure en línia : La Vanguardia

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: