Webs Locals

Agenda de Cerdanyola del Vallès [+]

Avui és: 24-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1

PARAULES CLAU

Web local Cerdanyola del Vallès

8 de Març a Cerdanyola del Vallès

dilluns 5 de març de 2012

8 de Març a Cerdanyola del Vallès

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones s’han programat un seguit d’activitats commemoratives que es faran durant el mes de març amb fites destacades com xerrades, projecció de pel·lícules, tallers, i exposicions, entre altres. També hi haurà una setmana de portes obertes a la Casa de Dones per la Igualtat, i dos sopars d’homenatge a la dona. En l’organització de les activitats han participat l’Ajuntament, el Consell Municipal de Dones, partits polítics, associacions de dones, entitats de la ciutat, i associació de veïns.

El manifest del Dia de les Dones 2012, que es va aprovar per unanimitat al Ple de l’Ajuntament de Cerdanyola, posa l’accent en la denúncia del manteniment de la desigualtat de gènere en el món laboral i l’agreujament d’aquesta situació amb la crisi que aboca les dones a una situació de més atur, precarietat, pobresa i exclusió que la dels homes. En aquest sentit, el manifest ressalta que no s’ha de permetre que la crisi econòmica "serveixi d’excusa per retrocedir en els drets individuals, socials i econòmics de les dones". Així, es remarca que la rebaixa dels sous i de les pensions, l’augment de l’edat de jubilació i del càlcul de la base de cotització i les retallades a l’estat del benestar social són alguns dels factors que "portaran moltes llars a la pobresa" i les dones seran "doblement perjudicades".
El text considera que cal continuar donant suport a les polítiques en favor de l’equitat i fomentar la corresponsabilitat i el repartiment de tasques entre gèneres, potenciarels espais de coeducació, denunciar les situacions discriminatòries, posar en valor per igual el treball remunerat i el treball domèstic i reconeixer el dret de les dones a una salut sexualitat i reproductiva i a decidir sobre el propi cos.

- PROGRAMA D’ACTIVITATS

Veure en línia : Cerdanyola.Info

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: