Webs Locals

Agenda de Vilanova [+]

Avui és: 20-06-2018
>
<
Juny'18
llmamejovessum
28293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1

Convocatoria destacada

Web local Vilanova

BANC DEL TEMPS DE VILANOVA I LA GELTRÚ

dimarts 30 de novembre de 2010

BANC DEL TEMPS DE VILANOVA I LA GELTRÚ

El Banc del Temps de Vilanova i la Geltrú neix a l’abril de 2009 en el marc d’un Pla de Barris, el Projecte d’Intervenció Integral del Nucli Antic (2006-2011).
Aquest projecte te l’objectiu de revitalitzar el nucli antic de Vilanova, un barri que patia diverses problemàtiques urbanístiques i socials i que requeria d’una intervenció de millora integral.
Inicialment, els Bancs del Temps van ser concebuts com a projectes de gènere que tenien l’objectiu de que les dones poguessin tenir una mica de temps lliure.
Els països pioners van estar Itàlia on un grup de dones que per excés de treball van decidir compartir el seu temps per tal de resoldre problemes quotidians de la vida laboral en aquella època.
Actualment el Banc del temps de Vilanova està format per una setantena de persones de les quals un 70 % són dones.
El Banc del Temps és una iniciativa que té com a principals objectius enfortir les relacions socials a través de l’intercanvi de tasques i contribuir, d’aquesta manera, en la millora de les condicions de vida de les persones, promoure els valors de solidaritat, ajuda mútua, coneixement entre veïns i veïnes, igualar i millorar l’autoestima de les persones en tant que tots els serveis es valoren per igual.
El funcionament és molt simple, tots tenim coses a oferir i a demanar. Les persones que volen ser sòcies del Banc del Temps s’ han d’inscriure a la Secretaria i explicar en una entrevista què poden oferir als altres i què sol·liciten.
Un cop feta l’entrevista als usuaris se’ls hi subministrarà una llista amb tots els serveis que s’ofereixen i es demanden i un talonari de temps que s’utilitzarà com a forma de pagament en el moment de demanar un servei.
Els participants hauran de retornar els talonaris a la secretaria per tal de fer un recompte del saldo de temps donat i rebut.
Periòdicament s’actualitzarà la base de dades dels usuaris i dels serveis que es poden intercanviar.
Actualment s’ofereixen més d’una cinquantena de serveis tant diversos com: reparació de bicicletes, bricolatge, restauració de mobles, cosir i fer ganxet, transport en furgoneta, depilació i estètica, quiromassatge, massatge shiatsu, assessorament en viatges, cuina, solfeig, disseny gràfic, etc.

La Secretaria del Banc del temps està ubicada a la Oficina del Projecte Nucli Antic (C/ Major 39). Us podeu posar en contacte amb la Secretaria per correu electrònic a nucliantic@vilanova.cat o a 938140000 (2047).

Veure en línia : http://www.vilanova.cat/html/tema/u...

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: