Webs Locals

Agenda de Viladecans [+]

Avui és: 25-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Web local Viladecans

Gran participació a la xerrada de Dones en Xarxa a Viladecans

dimecres 23 de setembre de 2009

Gran participació a la xerrada de Dones en Xarxa a Viladecans

Ahir, 22 de setembre de 2009, Dones en Xarxa va estar present a Viladecans, concretament a la Torre del Baró, per oferir una xerrada explicant el seu projecte Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes i l’oferta de tallers en Internet d’enguany.

Cap a les sis de la tarda, l’agent d’igualtat del municipi, Cecília Martínez, va agraïr a totes les presents (al voltant d’una trentena de dones) el seu interès en aquest projecte i va presentar a la coordinadora de l’organització, María Freiría, que va iniciar la xerrada explicant els orígens de Dones en Xarxa, que es remonten a l’any 2004.

Moltes dones de Viladecans es van interessar per la xerrada de Dones en Xarxa

Precisament, una de les impulsores de Dones en Xarxa (juntament amb la nostra presidenta, l’escriptora Gemma Lienas), la periodista Montserrat Boix, va sorprendre a tothom amb una visita inesperada, que va acabar en una intervenció al final de la xerrada (amb passeig pel seu blog i pel seu perfil de Facebook inclós) i un diàleg obert amb totes les presents que, clarament, es van veure engrescades pel seu discurs.

Montse Boix és la fundadora i coordinadora de Mujeres en Red, un diari online feminista d’àmbit nacional que va inspirar a Dones en Xarxa per crear la seva pròpia pàgina web, on ofereix articles, notícies, entrevistes i agenda sobre els esdeveniments relacionats amb les dones de Catalunya.

La periodista Montserrat Boix, una de les fundadores de Dones en Xarxa, va estar present a la xerrada

Cadascun dels municipis que participa en el nostre projecte, gràcies a les aportacions d’institucions com ara el Consell Comarcal del Baix Llobregat o l’Ajuntament de Viladecans, compta amb la seva pròpia web local dins del portal de Dones en Xarxa. Així doncs, a Dones de Viladecans en Xarxa, es poden trobar tot tipus d’informacions relacionades amb les dones del municipi.

El missatge fou clar: és necessari que, a la societat actual, totes i cadascuna de les dones estiguin connectades a Internet. La rellevància de la xarxa és immensa a l’era del coneixement i les noves tecnologies (com va demostrar la presència de la televisió de Viladecans, que a partir d’ara emetrà per Internet) i, per aquest motiu, les dones no poden deixar passar l’oportunitat d’incorporar-se i gaudir dels seus avantatges.

Viladecans Televisió va cobrir l'acte; amb la samarreta blanca, l'agent d'igualtat del municipi, Cecília Martínez

Internet és una gran eina per comunicar-se amb persones de tot el món, per informar-se i contrastar aquesta informació, per educar-se, per buscar feina, per entretenir-se, etc. Les possibilitats són il·limitades i cadascú ha de trobar-hi la seva utilitat. Per a les dones, representa una ocasió per empoderar-se, per publicar les seves opinions i reflexions, per visibilitzar la seva feina i les seves activitats, per fer sentir la seva veu. Tot aixó, amés, de forma gratuïta.

Una altra de les premises fou que cal perdre la por a l’ordinador. A la seva vida qüotidiana, les dones estan envoltades de tecnologia diàriament, des de la rentadora o el microones, fins el telèfon móvil o la televisió. Totes han après a utilitzar aquests aparells i, de la mateixa manera, amb tres o quatre trucs (com deia la Montse), poden aprendre a fer servir un ordinador.

La coordinadora de Dones en Xarxa, María Freiría, va conduir la xerrada

Dones en Xarxa els hi facilita aquesta tasca amb la seva oferta de tallers, que inclou un curs d’iniciació a Internet (el Dona Connecta’t) on s’ensenya a navegar, buscar informació i utilitzar el correu electrònic, i un curs d’introducció a l’entorn web 2.0 (l’Activisme 2.0) on s’explica com ens podem crear un blog i com moure’ns per xarxes socials com Facebook o Twitter.

Els tallers començaran el proper mes d’octubre, i s’impartiran els dimarts, tant en torn de matí com de tarda, al Centre de Recursos per a Joves Can Xic i al Centre de Promoció Econòmica Can Calderón. Cada taller consta de tres sessions de dues hores cadascuna i, aquest any, oferim la possibilitat de cursar els dos tallers (Dona Connecta’t i Activisme 2.0) de forma consecutiva. Evidentment, són totalment gratuïts.

Si estàs interessada, pots inscriure’t a qualsevol dels tallers fins el 2 d’octubre adreçant-te a la Torre del Baró (c/Àngel Guimerà, s/n).

Totes les fotografies de l’acte:

la página no puede mostrar el vídeo
Veure en línia : Text i fotografies per Patricia Fernandez

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: