Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Dones en Xarxa
XXII Còctels&blocs amb Gala Pin

"A l’inici la majoria de hackers eren dones"

dissabte 24 d'octubre de 2015

"A l'inici la majoria de hackers eren dones"

Aquest dijous passat es va celebrar el XXII còctels&blocs amb la participacio de Gala Pin aportant la seva experiencia de ciberactivista a la xarxa.

Des d’aquest punt de vista ens va explicar la seva trajectòria com a ciberactivista i el canvi que li ha suposat el nou càrrec polític, en la seva presència a la xarxa.

En aquest sentit es va entrar a debatre sobre la presencia com a representant pública a la xarxa i de la privacitat com a simple ciutadana. Recordant com des de l’exemple la PAH les xarxes permeten la construcció de comunitats potents, essent aquesta una de les seves grans virtuds. També ens va recordar com les primeres hackers van ser dones, i com els perfils col·lectius sempre el porten dones, que són les que saben crear comunitat al seu voltant.

Aquestes xarxes, va afirmar, permeten practicar la transparència col·lectiva de les comunitats que es creen i per això espera des de l’ajuntament , poder crear espais de deliberació col·lectiva online als barris.

Entrant en el tema de la privacitat dels personatges públics a les xarxes, va comentar que internet, inclús està present per a les persones que ni tan sols son presents a la xarxa, i que per a un personatge polític el seu facebook es converteix en una sala de premsa.... i a nivell anecdòtic, que gairabé se li fa impossible introduir unes gotes de sentit de l’humor en les seves publicacions des que te responsabilitats polítiques quan de fet, el sentit de l’humor es crucial a twitter: "Quan construeixes un personatge públic a la xarxa, cal trobar el punt d’equilibri en la seva comunicació, però les pròpies dinàmiques dels mitjans de comunicació ho fan difícil, ja que el ritme ràpid de publicació ho dificulta"

A la trobada hi havia majoria de periodistes i per tant moltes de les qüestions que van sortir durant el col·loqui, anaven dirigides al fet comunicatiu relacionat amb el ciberactivisme, i com la presencia activa a les xarxes socials podia millorar la comunicació o no entre els càrrecs polítics de l’ajuntament de Barcelona i la població, en el sentit no tant de que no fossin només les persones mes conegudes les que tinguessin aquesta capacitat d’interacció, sinó que fos una cosa mes transversal del conjunt de l’ajuntament....i en aquest sentit el comentari a nivell una mica irònic d’una de les participants a la trobada es que qui millor ha sabut comunicar-se a la xarxa com a ciberactivistes han sigut els "iaioflautes"

En definitiva vam poder reflexionar sobre el canvi que s’ha produït en la comunicació a la xarxa d’una ciberactivista que actualment té un carrec institucional a partir de la seva experiència anterior.

Us esperem en el proper Coctels&blocs!!


Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: