Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Dones en Xarxa
XX Còctels & Blocs amb Crsitina Ribas

"A la ciència, a les dones no ens coneixen"

divendres 28 de març de 2014

"A la ciència, a les dones no ens coneixen"

Coneixement, reivindicació, i visibilitat. Una triada de substantius incardinats en la medul·la òssia de les dones i del feminisme, en major o menor mesura, però sempre en una constant. Una constant que la convidada a la XX edició del Còctels & Blocs, Cristina Ribas va trenar igual que es fa el dia a dia.

Ciència i tecnologia, els camps d’expertesa de Cristina Ribas i un dels grans dèficits de la visibilitat de les dones; els exemples d’aquesta desigualtat en sobren, i per això encara és més flagrant, un maridatge basat en la desigualtat.

“Us apunto el dia a dia”, va dir la convidada, biòloga i periodista de formació i professionalment avesada en el món tecnològic.
Les dones som invisibles, en les vocacions científiques “a les dones, no ens coneixen” ella va fer la prova, tothom sap qui és Mark Zuckerberg, Stephen Hawkings, la llista seria molt llarga, però tot just ara es comença a conèixer a Ada Lovelace (la pionera en computació), o la CEO de Yahoo, Marissa Meyer, o la CEO de Facebook, Sheryl Sandberg. Un altre apunt que va fer Ribas, una mirada més ampla “això passa en tots els nostres àmbits”.

El coneixement necessita del talent i de la visió de les dones (de les ulleres violetes), “una dona i un home no investiguen igual, hi ha àmbits en els que no es nota tant, com les matemàtiques” reflexionà la convidada però fins que tres dones no van investigar als primats no es va avançar moltíssim perquè van proposar una estratègia diferent, “maneres diferents de buscar solucions, si només tenim homes, ens estem perdent alguna cosa”.

I per això hem de donar un pas endavant, “hem de sortir a la foto”, com ho fan els homes, i assumir la idea de que no som perfectes, es va tornar a adreçar a Sheryl Sandberg, va recomanar el seu llibre, Vayamos adelante:
"Estoy firmemente convencida de que el mundo sería un lugar mejor si la mitad de nuestras instituciones estuvieran dirigidas por mujeres y la mitad de nuestros hogares por hombres."

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: