Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 17-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Salut : Breus

Adverteixen que la crisi eleva al 25% les dones que no fan servir contracepció

dimecres 26 de març de 2014

Adverteixen que la crisi eleva al 25% les dones que no fan servir contracepció

La Societat Espanyola de Contracepció (SEC) ha advertit avui de l’augment del nombre de dones que no utilitzen cap mètode per evitar embarassos fins a constituir el 25% i ha atribuït l’ascens a la crisi econòmica ia factors polítics com deixar de finançar anticonceptius .

L’advertència ha estat formulada pel vicepresident del XII Congrés de la Societat Espanyola de Contracepció , Roberto Lertxundi , durant la presentació d’aquest fòrum que reunirà experts nacionals i internacionals entre el 27 i el 29 de març al palau Kursaal de Donostia.

Lertxundi, que ha explicat els detalls del seminari juntament amb el president del congrés , José Ramón Serrano , ha assegurat que "per primera vegada" l’enquesta realitzada pel grup Daphne el 2011 va reflectir que una de cada quatre dones en edat fèrtil no utilitza mètodes anticonceptius .

Aquesta xifra , ha matisat , no vol dir que totes elles estiguin en risc d’embaràs perquè entre elles hi ha el col · lectiu que busca tenir un fill .

Les dades revelen també que entre les dones que van recórrer a l’avortament el 2013 el 48 per cent no havia utilitzat cap mètode anticonceptiu , un percentatge que abans es reduïa al 35 %.

En explicar les raons d’aquest " empitjorament de la contracepció " a Espanya , Lertxundi ha assenyalat que la crisi econòmica és una d’elles " perquè els preus dels fàrmacs influeixen " , encara que ha apuntat també a la immigració i la conseqüent presència d’altres mentalitats sobre la maternitat .

En aquest sentit , Inmaculada Vila , vocal de Gipuzkoa de la SEC , ha assegurat que "cada dia passen més dones per les consultes sol · licitant mètodes alternatius a les pastilles perquè no poden pagar-les, cosa que fins ara no passava " .

Lertxundi ha incidit també en la presència de factors polítics , com la retirada de la cartera de serveis del Sistema Nacional de Salut de la drospirenona , un dels anticonceptius " més segurs i eficaços que s’ajusten millor al perfil ginecològic de les dones" .

Font: Noticias de Gipuzkoa

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: