Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 16-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Internacional : Breus

Afganistan: Dona víctima d’homicidi per "deshonrar" a la família

dijous 2 de maig de 2013

Afganistan: Dona víctima d'homicidi per "deshonrar" a la família

L’homicidi públic d’una dona a l’Afganistan és una prova més de que les autoritats segueixen sense fer front a l’escandalós índex de violència de gènere al país, ha afirmat avui Amnistia Internacional.

La dona, que tenia dos fills, va morir el dilluns 22 de maig abatuda pels trets realitzats pel seu pare davant d’una multitud d’unes 300 persones a la localitat de Kukchail, al districte d’Ab Kamari, província de Badghis (a la zona nord-oriental de l’Afganistan).

El seu nom era Halima i es creu que tenia entre 18 i 20 anys, va ser acusada d’escapolir-se amb un cosí mentre el seu marit es trobava a l’Iran. El seu cosí, que es troba en parador desconegut, va tornar a Halima a la seva família 10 dies després de fugar amb ella.

"La violència contra les dones continua sent endèmica a l’Afganistan, i els responsables poques vegades compareixen davant la justícia", ha afirmat Horia Mosadiq, investigadora d’Amnistia Internacional sobre l’Afganistan.

L’homicidi es va produir quan el seu pare va demanar consell sobre la fugida de la seva filla a tres líders religiosos de la localitat, presumptament vinculats als talibans, que van dictar una fàtua (edicte religiós) en què establien la mort pública d’Halima.

"Les dones no només pateixen violència a mans de familiars que al · leguen la protecció de l’anomenat ’honor’, sinó que sovint són víctimes d’abusos contra els drets humans conseqüència de veredictes dictats per sistemes de justícia informals i tradicionals-ha manifestat Mosadiq-. Han reformar aquests sistemes, i la policia ha d’impedir que es compleixin aquests veredictes. "

Segons informes, el pare de Halima i els tres membres del consell religiós que van dictar la fàtua s’han amagat. La policia local afirma que estan investigant el cas, però fins al moment no s’ha processat ningú en relació amb l’homicidi.

"Les autoritats de tot l’Afganistan han de garantir el processament dels responsables d’actes de violència contra les dones. Cal posar fi a la pràctica, realment escandalosa, d’imposar a les dones ’càstigs’ violents, inclòs l’homicidi, en públic o en privat ", ha declarat Horia Mosadiq.

Font: Amnesty

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: