Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-02-2017
>
<
Febrer'17
llmamejovessum
3031 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
Opinadores

Agenda post 8 de Març

divendres 20 de març de 2015

Agenda post 8 de Març

El passat 8 de març totes i tots vàrem reflexionar. O almenys hauríem d’haver-ho fet.

El passat 8 de març, Dia de la Dona treballadora simbolitza moltes coses, moltes de elles ho simbolitzen per la seva absència. Vull detenir-me en el matís de "treballadora" per reflexionar i reivindicar un cop més els drets salarials de les dones a l’hora de cobrar exactament el mateix per la mateixa feina que els homes. Perquè sabem que segueix existint aquesta bretxa salarial, i tot i així, segueix estant fora de l’agenda política i de les nostres prioritats en el nostre dia a dia laboral.

Tal com avançava el passat 6 de març el diari Vozpópuli, l’Organització Mundial del Treball (OIT) alerta que al ritme actual i sense un pla d’acció concret la igualtat salarial no s’aconseguirà fins d’aquí a, almenys, 71 anys. És a dir, no la veurem mai, i menys si només fem campanya un dia a l’any dels drets de la dona. La situació és límit, com ho demostra la bretxa salarial actual a Espanya que és del 17%. Per agreujar encara més la situació, si la dona té fills llavors pateix una penalització del seu salari en un 5% menys que les que no en tenen.

Aquest estudi recent de l’OIT que es va presentar a Madrid i Ginebra respectivament, explica que en les diferències salarials influeix el nombre de fills, si són nenes o nens o si hi ha cònjuge i aquest treballa, més acusades en el cas dels països en vies de desenvolupament. A més revela que en l’actualitat, un 50% del total de les dones treballa enfront del 77% dels homes, el 52 i 80%, respectivament, de fa dos dècades.

No tots els dies són 8 de Març, però les que podem treballem cada dia i veiem
com mes a mes, cobrem menys per un treball exacte al d’altres persones d’un altre sexe. Posem-ho en l’agenda.

Ana Sabartés

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: