Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 23-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Comunicació : Breus

Agents informen en dos idiomes sobre la violència masclista a dones magrebines [A Almeria]

dijous 9 de gener de 2014

Agents informen en dos idiomes sobre la violència masclista a dones magrebines [A Almeria]

Trencar les " barreres " de l’idioma i informar sobre la violència masclista a dones magrebines és l’objectiu d’una xerrada traduïda a l’ àrab que avui han ofert diversos agents de la Comandància de la Guàrdia Civil a la localitat almerienca de la Mojonera .

L’agent David Domínguez ha obert el col · loqui informant la trentena d’assistents que entre els anys 2003 i 2011 , a Espanya van morir 605 dones a conseqüència de la violència masclista .

Seguidament els saluda un altre guàrdia civil uniformat , Mehdi Dinia Metuki , amb un " salam aleikum " a què totes responen somrients i comença la traducció del discurs del seu company , a més d’explicar el perquè de la realització d’una llei específica de violència masclista a Espanya .

"Moltes d’elles vénen amb la mentalitat del seu país d’ origen quan arriben i els costa entendre les lleis , sumat al fet que no parlen l’idioma" , relata Dinia a Efe , qui remarca que amb accions tan senzilles com una traducció s’asseguren que " els arriben aquests missatges " .

A causa del seu bilingüisme està acostumat a tractar amb aquest col · lectiu en què, segons explica , es troba " freqüentment " amb dones que plantegen qüestions com la manera de demostrar que la seva parella les maltracta psicològicament , "perquè pensen que per demostrar- han de portar una prova física " .

Per la seva banda, Domínguez insisteix que la violència masclista " no entén de cultura , ni de nivell econòmic o cultural " però també al · ludeix a la importància que aquestes dones "siguin conscients que cal denunciar si es topen amb un cas així i ens vegin com un servei públic " , en referència als agents de la Guàrdia Civil .

"Quan a Espanya un home i una dona mantenen relacions sexuals és perquè els dos volen" , els diu Domínguez , alhora que els recorda telèfons als que poden trucar en cas de ser testimonis d’aquestes accions , com el 016 , que garanteixen l’anonimat de les trucades, o l’aplicació per telèfon anomenada ’ lliures’ .

L’agent Miracles Malo, encarregada de violència masclista a les localitats de la Mojonera i Vícar, els ha insistit que no han de "tenir por" a denunciar i que el seu testimoni "sempre serà confidencial " .

" He vist dones que han arribat amb els ulls morats o plorant , víctimes d’un maltractament a llarg termini" , ha assegurat , insistint que mai " cal aguantar" i lamentant que , segons la seva experiència , les víctimes que " retiren les denúncies per promeses del maltractador sempre acaben tornant a la caserna " .

(...)

Font: Teinteresa

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: