Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 25-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Internacional : Breus

Alemanya impulsa quotes de dones en les grans empreses

dimecres 26 de març de 2014

Alemanya impulsa quotes de dones en les grans empreses

Alemanya està cada vegada més a prop d’aprovar una quota femenina obligatòria en els òrgans de direcció empresarials i amb això donar un reconeixement a la regulació que prepara Europa. La primera potència econòmica de la UE, que sempre havia estat reticent a imposar l’equilibri (o acostar-s’hi ) per llei, donarà llum verda previsiblement abans de finals d’any a una regulació que fixa per a les dones un mínim del 30% dels butaques de les juntes de vigilància de les grans empreses, un òrgan que aprova la gestió de les companyies, i que agrupa tots els consellers no executius. El projecte afectarà almenys a 108 grans empreses - que donen feina a més de 2.000 persones -, que tindran de termini fins a 2016 per aplicar la norma . Si no aconsegueixen , per les raons que siguin , no complir amb la quota , les butaques reservats per a elles quedaran buits . Amb aquesta mesura Alemanya se sumarà al grup de països que , com Holanda , França , Bèlgica i Itàlia ( amb diferents terminis de temps i diversos percentatges de representació ) , han fixat la quota femenina en les cúpules directives de les empreses .

El notable canvi de posició de Merkel , que en el passat mai s’havia manifestat a favor d’una quota femenina obligatòria i només s’havia mostrat a favor del diàleg amb la direcció de les empreses , està influït per la forta pressió que està realitzant el president del partit socialdemòcrata alemany , ministre d’Economia i vicecanceller , Sigmar Gabriel . En els primers 100 dies de Govern, els ministres socialdemòcrates han impulsat tota una agenda social on s’inclouen les pensions , el salari mínim , el preu dels lloguers i ara la polèmica quota femenina .

La regulació, que ahir van detallar el ministre de Justícia, Heiko Maas, i la ministra de Família , Manuela Schwesig - del partit Socialdemòcrata ( SPD ) - , havia suscitat amargs debats entre els partits que integren el Govern de gran coalició , també amb els sindicats , que no la veien amb bons ulls i que sempre van apostar per l’autoregulació empresarial. De fet , fins fa poc aquesta era la fórmula que defensava la cancellera , Angela Merkel .

(...)

Font: ElPais

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: