Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 27-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Prostitució : Breus

Alerten de l’augment de dones víctimes de tràfic i explotació sexual [a Galícia]

dimarts 8 de juliol de 2014

Alerten de l'augment de dones víctimes de tràfic i explotació sexual [a Galícia]

Associacions i entitats sense ànim de lucre que lluiten contra el tràfic de dones i l’explotació sexual han alertat avui de l’augment de dones en aquesta situació, sobretot espanyoles, i han demandat la col · laboració de les administracions i del conjunt de la societat per acabar amb aquesta xacra.

La Xunta ha signat avui 11 convenis de col · laboració amb altres tantes entitats sense ànim de lucre per dur a terme programes d’atenció a dones en situació de prostitució i víctimes de tràfic amb fins d’explotació sexual.

Neus Turienzo, presidenta Metges del Món a Galícia, ha explicat després de la signatura del conveni, que la situació "ha empitjorat" respecte als anys anteriors i ha destacat l’augment de dones espanyoles que són víctimes d’aquesta xacra.

Turienzo ha comparegut davant els periodistes acompanyada pel vicepresident de la Xunta, Alfonso Rueda, la presidenta de l’associació Faraxa, Carmen Lago i per la secretària general d’Igualtat de la Xunta, Susana López Abella.

"Fa quatre anys dèiem que molt poques dones espanyoles estaven en situació de tràfic. Tot i que no podem demostrar-ho i són les víctimes que han de denunciar, estem veient un augment de dones que no lliurement trien prostituir-se, per obligació. Això no és una elecció, és una forma de tracta ", ha considerat la responsable de Metges del Món a Galícia.

Ha indicat que "és difícil" recol · locar les dones víctimes de tràfic i explotació sexual en aquest context de crisi econòmica, "tornar-los la dignitat", pel que ha demanat la col · laboració del conjunt de la societat en un treball "molt dur".

Especialment, ha dit, dels homes, dels que ha dit que han de tenir "l’obligació" de no consumir sexe per diners.

Carmen Llac, de l’associació Faraxa, ha relatat que "la situació cada vegada és més dura i trista" pel fet que cada dia "hi ha més espanyoles" víctimes d’aquesta situació que "o no coneixien o l’han reprès després 15-20 anys ".

Lago ha demanat "lluitar contra aquesta xacra social" perquè ha alertat d’una "marxa enrere en formació, educació, en la família ..." i ha assenyalat que "mentre hi hagi demanda sempre hi haurà oferta".

Ha explicat que és "molt difícil" arribar a aquestes persones i que denunciïn i ha assenyalat que si no ho fan "no és perquè no vulguin, sinó perquè no poden".

Llac ha advertit de la tasca de les "màfies" i ha demanat la col · laboració dels mitjans de comunicació i que s’eduqui en igualtat, perquè no hi hagi sexe per pagament.

Les dues dones han assenyalat que el problema s’incrementa a causa de la crisi econòmica i han agraït la implicació de la Xunta, que ha augmentat les ajudes per a aquestes associacions malgrat les dificultats econòmiques.

El vicepresident de la Xunta, Alfonso Rueda, ha destacat que l’increment de les ajudes per lluitar contra aquesta situació és del 60% respecte a l’any anterior i ha reconegut la tasca d’aquestes entitats ja que "l’administració per si sola" no podria estar sobre el terreny per ajudar les dones que volen deixar aquesta vida i que necessiten ajuda.

Rueda ha defensat el treball d’aquestes associacions que és "insubstituïble" i ha considerat "bo que es faci visible aquest treball, que hi ha molta gent, voluntària majoritàriament, col · laborant per eradicar aquest problema".

La Región

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: