Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Salut
Fòrum Dona i Menopausa

Alliberant a les dones, trencant tabús, el de la Menopausa

divendres 19 d'octubre de 2012

Alliberant a les dones, trencant tabús, el de la Menopausa

Coincidint ahir amb el dia internacional de la Menopausa es va inaugurar el Primer Fòrum Dona i Menopausa amb la intenció declarada de visibilitzar i aportar informació i llum sobre aquesta etapa de la vida de les dones, que potser per ser de les dones es tendeix a viure de manera amagada.

Perquè per dessota d’aquest tabú el que subjau és la uniformització social sota dos paràmetres fortament relacionats: el dels homes i el de la joventut, que en el cas de les dones esdevenen veritables cotilles de la plena realització personal.

Una de les idees que més es va repetir durant la inauguració del Fòrum és, precisament que no es tracta d’una malaltia sinó d’un procés natural i que, com a tal, afecta a totes les dones, per tant i per aspirar a tenir una major qualitat de vida, “res de recel, ni aire de misteri, discreció i fins i tot prudència i parlar de la menopausa en veu baixa. Fins a quin punt es pot considerar tabú?”, es pregunta la periodista i professora a la Facultat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, Elvira Altés. La informació necessària, que en aquest cas es dóna a través compartir experiències amb les companyes, i en aquesta línia la raó d’ésser del Fòrum Dona i Menopausa, segons Montse Roura, directora i creadora d’Ella y el abanico, impulsora real de l’esdeveniment. Per a Roura “s’han de difondre els canvis que pateixen les dones i les patologies associades per tal de prendre decisions clíniques encertades”.

I serà, des d’aquesta foscor que hi ha “manca d’informació, malgrat que és una experiència més que compartida”, afegeix la directora de l’Institut Català de les Dones, Monterrat Gatell. Al final, és aquí on convergeixen amb tota la seva cruesa els estereotips de les dones, la reflexió de Gatell és clara “les dones hem de tenir cura a la fi de nosaltres mateixes i lluitar contra la tossuda creació i recreació dels privilegis” i va més enllà, “La paraula clau és la cura de la vida en el centre de les polítiques; les dones sabem reconèixer les veus i les paraules dels altres, imprescindible per modificar l’ideari androcèntric.”

En definitiva, fer una mica més flexible els esquemes socials que sembla que s’enforteixen amb els temps actuals a través de dos grans forces, la crisi econòmica que afecta de ple a les dones en tant que es veuen expulsades del mercat de treball “són grans, i per tant es donen per amortitzades”, explicita Roura i la crisi de valors amb els cànons de bellesa que “imposa la publicitat” i que encotilla a les dones reduint-les a aquests estereotips.

Tot fruit d’una mitologia que, en paraules d’Altés “els costa molt de desaparèixer i es creen estereotips que costa molt a desterrar per fer front a la vida des de la salut, s’ha d’integrar com una etapa de la vida”

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: