Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 22-09-2018
>
<
Septembre'18
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Convocatoria destacada

Cultura

“Allò que no està escrit, no existeix”

divendres 22 de febrer de 2013

“Allò que no està escrit, no existeix”

La presentació del llibre Dones de Barcelona ha servit per reivindicar la presència de les dones en la memòria. Un recull d’entrevistes a onze dones de Barcelona exitoses en el seu àmbit d’actuació: Núria Gispert, Gemma Mengual, Ada Parellada, Maruja Torres, Bibiana Ballbé, Gemma Abrié, Maria Ripoll, Anna Veiga, Roser Capdevila, Elena Faba i Muriel Casals.

"Allò que no està escrit, no existeix", una frase apòcrifa que va fer servir Rosa Bruguera, presidenta de Dones d’avui. cat i en aquest sentit va profunditzar la presidenta del Parlament, Núria de Gispert “Les dones no estem acostumades a escriure la història, a partir d’ara ho hem de fer, i aquest és un començament", la presidenta va reconèixer en la cloenda de la presentació la importància i transcendència de la llei d’igualtat de 2007 que exigeix la paritat en les llistes electorals,"al començament em vaig posicionar en contra però reconec que moltes dones s’han vist empeses a la política gràcies a aquesta llei" De Gispert va recalcar que al Parlament hi ha 55 diputades d’un total de 135, "per sobre de la mitjana europea", en tot cas.

Dones de Barcelona és un pas més, un gra de sorra en la visibilització necessària de les dones en la societat, en la història, en la memòria històrica, en el present i el passat. Estructurat al voltant d’onze dones, onze capítols, onze relats, no es reconeix com un llibre d’història " volíem que fos una pinzellada, un tast, parlant de cuina i una porta oberta i rescatar de l’oblit persones i fets", apunta Bruguera.

Un pas més en el camí d’un segle XX que ha estat marcat per una revolució silenciosa, que és la de les dones, que ha aconseguit uns avenços "que no són només impressionants, sinó imparables" diu entusiasmada Bruguera. Uns avenços als qui De Gispert va posar en perspectiva, recordant i reivindicant la distància dels anys 70 "quan la dona era considerada juntament amb la infància i els discapacitats", "quan la custòdia era només del pare, i passava a la mare quan es quedava vídua, afegint així una doble càrrega". Tot això fa només quatre dècades.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: