Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Dones en Xarxa
XVIII Còctels & Blocs amb Montserrat Boix

’Amb les xarxes necessitem iniciatives, no pressupostos’

dijous 7 de març de 2013

'Amb les xarxes necessitem iniciatives, no pressupostos'

El darrer Còctels & Blocs, el de la represa, va anar a càrrec de Montserrat Boix. La periodista i activista a les xarxes va proposar a les assistents diverses reflexions a l’entorn de les xarxes socials, la informació i, sobretot, l’activisme a través de l’empoderament.

Una de les claus de l’empoderament de les dones a internet passa per la presència dels continguts de les dones a les xarxes, i per l’ús estratègic d’aquestes. Les darreres declaracions del diputat d’ UPyD per Valencia, Toni Cantó i la reacció a les xarxes. Això sí, “aquestes dades, surten ara o ara ens assabentem?”.

Però no totes les xarxes són iguals, ni serveixen per al mateix, “Facebook era important, però ara l’hegemonia és a twitter, on la capacitat per fer aliances en segons quins temes, és determinant”, apunta Boix.

El feminisme té en les noves tecnologies una gran aliada com a portaveu de les ideologies, en tant que permet la publicació i difusió de les reflexions i reivindicacions, “cadascú té la possibilitat d’usar la xarxa. Ja no depenem d’altres persones per poder publicar el que pensem”, i aquesta és la condició que es necessita per fer el salt històric, segons la ponent, qui afegeix que "ja no val el victimisme, necessitem iniciatives, no pressupostos. Hem aconseguit fer xarxes. Si fóssim clandestines, seria un desastre"

Entre els inconvenients de la xarxa, potser el més perillós és l’excés d’informació i en alguns casos, la manca de rigor, al respecte, Montserrat Boix apunta que “abans, el problema era que no hi havia informació, ara el problema és que hi ha massa, ens hem de fiar de les persones que saben”, i el millor és que en aquests moments tenim millor xarxes, com ho reflexa la reacció a les declaracions de Toni Cantó, o la profusió de plataformes de recollida de signatures d’accions puntuals, iniciatives amb les seves ombres, però, com la temptació d’equiparar internautes a cens electoral.

Una de les conclusions del nou món que es perfila és la major llibertat, “Tothom pot tenir un bloc i expressar les seves opinions, per això és tan important ensenyar a les dones a tenir-ne un”.

Ens han acompanyat:

- Lidia Arroyo
- Judith Barcon
- Mariona Aragay
- Toñi Herrero
- M.Carmen Navarro
- Rosa Carrera
- Bruguers Sanou
- Áurea Martín
- Marta Solé
- Carme Sánchez
- Cristia Vaquer
- Imma Martín
- Tere Gallego
- Regina García
- Pilar G. Badorney
- Marga Ojeda- Fina Repiso
- Maribel Cárdenas

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: