Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 17-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Internacional : Breus

Amnista Internacional alerta sobre la violència a dones a Amèrica, i incideix en els "problemes crònics" d’Haití

dijous 23 de maig de 2013

Amnista Internacional alerta sobre la violència a dones a Amèrica, i incideix en els "problemes crònics" d'Haití

L’organització Amnistia Internacional (AI) reconeix en el seu informe anual els progressos a Amèrica Llatina en matèria de drets humans, si bé alerta dels casos de violència vers les dones i la lluita de les poblacions indígenes. AI afirma que els processos judicials a l’Argentina, el Brasil, Guatemala i Uruguai per violacions comeses durant els passats règims militars han suposat un important avanç.

Tanmateix, l’organització pro drets humans, amb seu a Londres, afirma que en alguns països la situació és difícil i posa l’exemple d’Haití, on encara està estancat el procés judicial contra l’expresident Jean-Claude Duvalier.

La directora del Programa per a Amèrica d’AI, Guadalupe Marengo, va dir que a la regió persisteixen "problemes crònics", ja que segueixen els atacs a "periodistes, hi ha violència contra dones i nenes, a més de la discriminació cap als més vulnerables, sobretot a persones amb pocs recursos o els indígenes ". "La tortura i el maltractament segueixen sent una problemàtica i no hi ha una voluntat política d’atacar aquesta problemàtica", ha afegit.

Lluita per drets sobre la terra

Entre altres coses, AI afirma que hi ha poblacions indígenes que encara segueixen lluitant pels seus drets sobre la terra, tot i que recorda que al juny de l’any passat la Cort Interamericana de Drets Humans va emetre un dictamen a favor dels indígenes Sarayaku a Equador. Per AI, la violència contra dones i nenes continua sent un problema i en moltes nacions se’ls nega l’avortament.

En països com Xile, El Salvador, Nicaragua i la República Dominicana, dones i nenes que van quedar embarassades després de ser violades no van tenir accés a l’avortament, encara en casos en què les seves vides corrien perill si continuaven amb la gestació. L’impacte per denegar-los l’avortament ha estat particularment greu entre nenes i dones de grups desfavorits, assenyala Amnistia.

La Policia i les forces de seguretat en diversos països han comès violacions dels drets humans, amb detencions arbitràries, tortures i desaparicions forçoses contra sospitosos d’activitats delictives.

Font: 20 minutos

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: