Webs Locals

Agenda de Rubí [+]

Avui és: 26-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Web local Rubí

Ana Maria Martínez, candidata a la alcaldia de Rubí

dissabte 14 de març de 2015

Ana Maria Martínez, candidata a la alcaldia de Rubí

Només el 16% de municipis tenen al capdavant una alcaldessa a l’any 2015, Com pot ser?
La política és el reflex de la societat, i la nostra societat, encara que va avançant, no és igualitària. Els homes, tradicionalment, s’han ocupat de les tasques públiques mentre que a les dones se’ls ha atorgat un paper en les privades o domèstiques. Anar trencant aquests estereotips no és senzill.
D’altra banda, no tots els partits polítics estan compromesos amb la igualtat entre sexes com si que ho està el Partit dels Socialistes.

¿Existeixen barreres específiques per a les dones a la política?
Si, la política, especialment la política local, requereix d’una dedicació pràcticament exclusiva i les dones hem de demostrar permanentment que estem disposades i capacitades per a assumir-ho.
D’altra banda, a les dones que ens dediquem a la política se’ns jutja molt el nostre aspecte, com anem vestides, pentinades.. cosa que en els homes polítics no se’ls ha tingut mai en compte.

¿ Quina ha estat la teva principal motivació per a donar el pas per a ser candidata de Rubí?
Jo soc una persona que tinc una forta voluntat de servei als demés. La meva professió és la de treballadora social precisament per això. La política és una altra manera de prestar el meu temps i els meus coneixements per a millorar la qualitat de vida dels meus veïns i veïnes.

¿Creus que el fet que una dona estigui al capdavant d’una alcaldia ajuda a avançar a totes les dones?
Si si!! No hi ha res tan valuós com un exemple. Les alcaldesses, com les directives, les emprenedores o les professionals, son un mirall on moltes altres dones es poden sentir reflexades. Alhora que ajuda a normalitzar la participació de les dones en l’àmbit polític.

¿Quines son les discriminacions més persistents que encara patim les dones?
Penso que es troben en el mercat laboral. Per tothom és sabut que les dones encara percebem un percentatge inferior del sou que els seu companys homes, que tenim grans dificultat per accedir als llocs de més responsabilitat i que la maternitat continua penalitzant-nos en molts aspectes.
Tot i així, les lleis que els diferents governs socialistes han impulsat, tant a l’Estat com a Catalunya, estan sent claus per l’evolució de la nostra societat.

¿ Quines són les teves prioritat per a les dones de Rubí?
Jo vull que les dones de Rubí visquin en una ciutat que les te en compte. Per això, a més dels serveis d’atenció que tenim actualment, proposo treballar de manera transversal per a que s’incorpori la perspectiva de gènere en totes les polítiques i actuacions del govern municipal

Compromesa amb la presencia de dones ¿Faràs un govern paritari?
Rotundament si. La meva llista electoral es totalment paritària i per tant el govern, si la ciutadania em dona la confiança suficient, també ho serà.

La xacra social més brutal que patim les dones és la violència masclista ¿Què fa l’ajuntament de Rubí per a les dones víctimes de violència de gènere?
D’una banda, el nostre Ajuntament treballa ja de manera coordinada amb les regidories de Serveis Socials, Policia i Dona per ajudar a totes les dones i els seus fills i filles víctimes de la violència masclista.
D’altra banda, treballem també en la prevenció i en la conscienciació de la ciutadania per anar canviant la mentalitat col•lectiva : antigament era considerada una qüestió privada i gràcies a les campanyes i a les denúncies públiques, la violència masclista es considera ja una qüestió pública i que genera rebuig.
¿Alguna proposta per al següent mandat?
El nostre principal objectiu és viure en una societat igualitària. Creiem que no ens podem permetre com a societat malbaratar el potencial de les dones en cap àmbit, públic o privat, individual o comunitari.
I no podem permetre que cap dona ni cap infant siguin víctimes de violència, especialment per qüestions de gènere.
Per tant, el nostre objectiu és el de posar tots els mitjans que tenim a l’abast per a complir-ho.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: