Webs Locals

Agenda de Santa Coloma [+]

Avui és: 22-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Convocatoria destacada

Web local Santa Coloma

Aquest juliol començarà a funcionar el Banc del Temps a Santa Coloma

dilluns 19 de maig de 2014

Aquest juliol començarà a funcionar el Banc del Temps a Santa Coloma

Aquest dijous 15 s’ha celebrat l’acte de signatura d’un conveni entre la Fundació Integramenet i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per a la posada en marxa del Banc del Temps a la ciutat. L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i el vice-president de la Fundació Integramenet, Agustí Viñas.

El Banc del Temps és un servei obert a tota la ciutadania per promoure i facilitar l’intercanvi d’hores -en coneixements, habilitats, tasques familiars i quotidianes, entre d’altres- entre els colomencs i les colomenques. Es posa en marxa aquest mes de juliol amb la Secretaria del Banc del Temps, al CRJ Mas Fonollar, que estarà gestionada per l’entitat Integrament. Aquest organisme s’encarregarà d’informar a la ciutadania del funcionament del servei i de gestionar els socis i sòcies, persones que vulguin intercanviar les seves hores amb d’altres ciutadans i ciutadanes, a partir d’un “taló del temps” físic.

El Banc del Temps compta amb onze persones procedents de diferents entitats ciutadanes, que han estat formades per tècnics de l’Ajuntament, per dinamitzar el Banc del Temps i promoure el coneixement entre els veïns i les veïnes, per crear així una àmplia xarxa ciutadana d’intercanvi.

L’objectiu del projecte és fomentar de manera comunitària els serveis de cooperació i bon veïnatge per revaloritzar el treball en l’àmbit familiar i repartir-lo de manera equitativa i igualitària. Alhora, la millor gestió del temps i de les tasques quotidianes i/o familiars ha de repercutir en una millor qualitat de vida de la ciutadania.

Durant l’acte de presentació del projecte, l’alcaldessa Núria Parlon ha destacat que aquesta iniciativa "promou valors com la solidaritat i la bona convivència ciutadania i suposa una bona manera de posar al servei de la comunitat els coneixements que té cada persona".

Amb aquest conveni l’Ajuntament de Santa Coloma, a més de formar part del projecte amb un equip tècnic i assessor, posa a disposició del Banc del Temps un espai físic -Mas Fonollar- perquè es desenvolupin les tasques de la Secretaria; també donar suport econòmic, a partir de la inversió de 8.000 euros en la posada en marxa del projecte. Per la seva part, Integramenet assumeix la gestió de la Secretaria del Banc del temps, així com les tasques de coordinació i dinamització del mateix. Santa Coloma s’afegeix així a la xarxa dels bancs del temps de Catalunya.

Fundació Integramenet

La Fundació Privada Integramenet és una entitat sense ànim de lucre creada a l’any 2002, dirigida per un patronat que desenvolupa projectes d’integració i de promoció social i cultural. Les seves activitats es dirigeixen a tota la ciutadania, donant importància a la diversitat i a la convivència ciutadana com a eixos principals dels seus objectius.

Font: Ajuntament

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: