Webs Locals

Agenda d’Arenys de Mar [+]

Avui és: 25-11-2017
>
<
Novembre'17
llmamejovessum
3031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3

Convocatoria destacada

Torna WomanLiderTIC!
Torna WomanLiderTIC!

Al Novembre celebrem les Terceres Jornades Internacionals de Dones Liderant les TIC
Web local Arenys de Mar

Arenys de Mar disposarà de connexió amb banda ampla

dimecres 4 de setembre de 2013

Arenys de Mar disposarà de connexió amb banda ampla

Arenys de Mar ha iniciat els treballs per fer arribar la banda ampla a la població. L’actuació consisteix en l’obertura d’una rasa per fer passar fibra òptica en un recorregut d’uns 1.600 metres des de l’autopista fins al nucli urbà .

Un cop feta aquesta canalització ja passarà la fibra òptica des de l’autopista ( punt de connexió de la banda ampla a tots els municipis de la comarca ) fins a l’edifici de l’Ajuntament a través de la Riera Bisbe Pol Tanmateix , en gran part del tram ja es disposa d’una canalització realitzada en previsió .

Actualment , l’Ajuntament d’Arenys de Mar ja està comunicat entre si amb fibra òptica , però amb aquesta actuació s’aconseguirà fer arribar Internet d’alta velocitat a la població , el que fins ara no era possible . Es tracta , per tant , d’un projecte de telecomunicacions de gran importància per al municipi , ja que a més de millorar la xarxa de telecomunicacions de l’Ajuntament , també permetrà estendre aquesta tecnologia a la ciutadania i al teixit comercial de la vila en una segona fase .

La Xarxa Comarcal de Banda Ampla és un projecte que forma part del Pla Estratègic Maresme 2015 . El seu desplegament permetrà que tots els serveis municipals disposin d’una connectivitat amb un ample de banda fins ara insospitat ia un preu molt competitiu . A més , servirà de punt de partida als ajuntaments per poder construir xarxes d’àrea metropolitana ( MAN ) .

El pressupost total és de 503.553 euros i es finança a partir del Pla Únic d’Obres i Serveis ( PUOSC ) , els fons FEDER de la Unió Europea i de fons propis del Consell Comarcal . Un cop completats els treballs en tota la comarca , s’incentivarà als operadors privats perquè ofereixin de forma generalitzada serveis de connectivitat basada en fibra òptica a les empreses ubicades en centres d’activitat econòmica ( polígons industrials , parcs tecnològics ... ) i als ciutadans en general . L’objectiu és que el Maresme es converteixi en una comarca " smart " , un territori "intel · ligent " tant per al desenvolupament econòmic com pel social .

Font: La Vanguardia

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb:
Red.es
Diputació de Barcelona
GIF - 2.8 kB
arenysdemar

Fondo Social Europeo Secretaría Estado Igualdad
Creative Commons Software llibre