Webs Locals

Agenda d’Arenys de Mar [+]

Avui és: 26-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Web local Arenys de Mar

Arenys de Mar disposarà de connexió amb banda ampla

dimecres 4 de setembre de 2013

Arenys de Mar disposarà de connexió amb banda ampla

Arenys de Mar ha iniciat els treballs per fer arribar la banda ampla a la població. L’actuació consisteix en l’obertura d’una rasa per fer passar fibra òptica en un recorregut d’uns 1.600 metres des de l’autopista fins al nucli urbà .

Un cop feta aquesta canalització ja passarà la fibra òptica des de l’autopista ( punt de connexió de la banda ampla a tots els municipis de la comarca ) fins a l’edifici de l’Ajuntament a través de la Riera Bisbe Pol Tanmateix , en gran part del tram ja es disposa d’una canalització realitzada en previsió .

Actualment , l’Ajuntament d’Arenys de Mar ja està comunicat entre si amb fibra òptica , però amb aquesta actuació s’aconseguirà fer arribar Internet d’alta velocitat a la població , el que fins ara no era possible . Es tracta , per tant , d’un projecte de telecomunicacions de gran importància per al municipi , ja que a més de millorar la xarxa de telecomunicacions de l’Ajuntament , també permetrà estendre aquesta tecnologia a la ciutadania i al teixit comercial de la vila en una segona fase .

La Xarxa Comarcal de Banda Ampla és un projecte que forma part del Pla Estratègic Maresme 2015 . El seu desplegament permetrà que tots els serveis municipals disposin d’una connectivitat amb un ample de banda fins ara insospitat ia un preu molt competitiu . A més , servirà de punt de partida als ajuntaments per poder construir xarxes d’àrea metropolitana ( MAN ) .

El pressupost total és de 503.553 euros i es finança a partir del Pla Únic d’Obres i Serveis ( PUOSC ) , els fons FEDER de la Unió Europea i de fons propis del Consell Comarcal . Un cop completats els treballs en tota la comarca , s’incentivarà als operadors privats perquè ofereixin de forma generalitzada serveis de connectivitat basada en fibra òptica a les empreses ubicades en centres d’activitat econòmica ( polígons industrials , parcs tecnològics ... ) i als ciutadans en general . L’objectiu és que el Maresme es converteixi en una comarca " smart " , un territori "intel · ligent " tant per al desenvolupament econòmic com pel social .

Font: La Vanguardia

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb:
Red.es
Diputació de Barcelona
GIF - 2.8 kB
arenysdemar

Fondo Social Europeo Secretaría Estado Igualdad
Sevei d'Ocupació de Catalunya Creative Commons Software llibre