Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Salut : Breus

Associacions de dones es manifestaran novament per exigir la retirada de la llei de l’avortament

divendres 19 de setembre de 2014

Associacions de dones es manifestaran novament per exigir la retirada de la llei de l'avortament

Moviments feministes i associacions de dones de tot el territori nacional han convocat actes de protesta i manifestacions per al dissabte 28 de setembre, el Dia d’Acció Global per la Despenalització de l’Avortament, que a Espanya es commemorarà reclamant al ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón que retiri la reforma projectada.

A Madrid, on s’espera la manifestació més multitudinària, la Coordinadora Feminista ha convocat, sota el lema ’Les dones decidim’, una manifestació que sortirà de la Glorieta de Sant Bernardo rumb a la Plaça d’Espanya, passant per les dependències del Ministeri de Justícia.

El moviment Feminista de la capital ha difós un manifest amb motiu de la jornada en el qual proclama que l’avortament ha d’estar "fos del Codi Penal" i expressa el seu absolut rebuig de l’avantprojecte presentat per Gallardón i encara pendent d’aprovació en el Consell de Ministres. "La demencialidad i despropòsit que suposa aquest Avantprojecte és de tal calibre, que la possibilitat de la seva tramitació no només ha generat una gran alarma i contestació social des de tots els àmbits, sinó que suscita importants desencontres dins del mateix partit que pretén engegar-ho", diu el manifest.

El moviment, exigeix a més de la retirada de l’avantprojecte, que es fomenti i garanteixi a Espanya "una educació afectiu-sexual lliure d’estereotips sexistes i homòfobos", que no s’obligui a les joves de 16 i 17 anys a comptar amb autorització paterna per avortar, que la interrupció de l’embaràs es garanteixi com a prestació de la sanitat pública i la seva pràctica s’ensenyi en les facultats de medicina.

"Les dones decideixen, l’Estat garanteix, la societat respecta i l’església no intervé", proclamen, per incidir que la dona "no necessita ser tutelada per ningú" doncs és subjecte de ple dret. "Per això diem no a la proposta del Govern a les lleis que legitimen el control sobre els cossos de les dones, i exigim que es reconegui el dret a l’avortament", concreten.

Per a la mobilització, l’Assemblea Feminista de Madrid ha preparat un ’flashmob’ i ha fet circular en xarxes socials un vídeo tutorial amb els passos de la coreografia i la cançó perquè qualsevol ciutadà pugui aprendre-ho i representar-ho en un moment determinat de la marxa. La lletra es refereix a Gallardón com el "marró de ministre" que li ha tocat a la societat, i diu que per a ell les dones "no tenen judici ni moral per prendre les seves decisions sobre la vida i la sexualitat". "Dret a l’avortament ja! Estem fartes d’esperar. Avortament lliure i gratuït fos del codi penal", diu la tornada.

CONVOCATÒRIES EN 15 CIUTATS

A deu dies de la mobilització, ja s’han confirmat manifestacions el dia 27 a Castelló i el 28 a Barcelona (12.30 hores a la Plaça de Catalunya), Bilbao (13.00 hores en Plaza Zirkularrean), Cadis (12.00 Plaça del Mercat), Còrdova (12.00 Plaça de les Tendillas), Conca (12.00 Porta de València), Elx (12.00 Plaça del Congrés Eucarístico) i Granada (12.00 Plaza Mariana Pineda).

A Múrcia (12.00 Delegació del Govern), València (19.00 Plaça de la Verge), Valladolid (12.30 Església de Sant Benito), Sevilla (12.30 Els Bolets), Tenerife (11.30 a la Plaça del Crist) i Oviedo (12.00 Estació de Renfe) també hi ha convocatòries de manifestacions i marxes per a la jornada assenyalada

Font: CatalunyaPress

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: