Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 25-09-2018
>
<
Septembre'18
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Convocatoria destacada

Comunicació : Breus

Associacions de dones exigeixen la retirada d’un anunci sexista sobre la RAE

dimarts 1 d'octubre de 2013

Associacions de dones exigeixen la retirada d'un anunci sexista sobre la RAE

L’anunci de l’aniversari de la Reial Acadèmia Espanyola.

Una dona que parla com si fos ignorant renya al seu fill perquè aquest ha tirat a terra un pot de gerds i ara li toca a ella netejar-lo. Sort que arriba RAE, que neteja, fixa i dóna esplendor. I així, de sobte, la mare deixa de ser vulgar, parla com si fos Lope de Vega i la cuina queda niquelada. Aquest és l’anunci que l’Acadèmia de la Publicitat ha elaborat per retre homenatge a la Reial Acadèmia Espanyola en el seu tercer aniversari i que ha provocat les crítiques de les associacions feministes "pel seu contingut sexista i discriminatori cap a la dona".

La Federació de Dones Progressistes, la d’Associacions de Dones Separades i Divorciades i la Fundació Dones han emès un comunicat conjunt demanant a la RAE que desautoritzi l’anunci. "Aquesta és l’oportunitat perquè la RAE es posicioni en el camí cap a la igualtat entre homes i dones", subratllen les associacions, que denuncien també que la institució acadèmica no es caracteritza precisament per promoure la igualtat en el seu propi organisme. "En els seus 300 anys d’història, a penes vuit dones han estat acadèmiques de la llengua i dels seus 43 membres actuals, únicament set dones són acadèmiques", recorden les feministes.

Per a Yolanda Besteiro, presidenta de la Federació de Dones Progressistes, l’anunci "entela la imatge de la RAE i aquesta hauria de desvincular d’una cosa tan caspós i misogin". "La publicitat té molta influència a l’hora de visibilitzar la imatge de les dones, però ens hem adonat que l’autoregulació no està funcionant i potser caldria apuntar a un altre tipus de mesures", afegeix.

A més, les organitzacions van remetre un escrit a l’Observatori de la Imatge de les Dones de l’Institut de la Dona per denunciar la campanya. "El publicitari és un dels sectors on més es segueixen reproduint els estereotips sexistes i discriminatoris cap a la dona", conclouen.

L’anunci ha estat realitzat per l’agència Shackleton i la campanya s’està difonent en premsa, internet i televisió. Aquesta polèmica sexista se suma a la que va protagonitzar l’estiu passat Loteries, amb un anunci, que finalment va ser retirat, i deia: "Un de cada tres vol tocar-te. Deixa’t".

Font: Eldiario.es

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: