Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Política : Breus

Associacions feministes denuncien que Europa ’oblida’ de les dones

divendres 23 de maig de 2014

Associacions feministes denuncien que Europa 'oblida' de les dones

Un total de 70 organitzacions i col · lectius de dones han lliurat set dels principals partits polítics que es presenten a les properes eleccions al Parlament Europeu les seves demandes perquè la Unió Europea tingui en compte al 50 % de la seva població.

"Les feministes espanyoles exigeixen democràcia , paritària i real, i que s’estableixin veritables vies d’informació i comunicació amb la societat civil organitzada perquè les organitzacions de defensa de la igualtat puguin fer sentir la seva veu en una Europa de la ciutadania , segons explica UGT Madrid en un comunicat .

Tal com explica el sindicat , que és membre del Consell de les Dones del Municipi de Madrid , "les organitzacions feministes denuncien el debilitament de les polítiques europees per a la igualtat i l’oblit d’Europa a la paritat en centrar tots els seus esforços en la retallada del dèficit públic i el pagament d’un deute que genera desigualtat , desigualtat social , entre el nord i el sud i desigualtat entre dones i homes .

En les seves demandes , les organitzacions feministes -que inclouen a federacions , associacions nacionals i locals , ja secretaries de la dona dels sindicats- es defensa que "sense les dones no hi ha recuperació i tampoc hi ha Europa" .

Per això , " es reclama un model que inclogui el dret al treball digne sense discriminació , que afavoreixi la conciliació de la vida laboral i personal , que defensi els drets ja adquirits i els serveis públics d’educació , sanitat i serveis socials" .

A més, les organitzacions també demanen protagonisme i que la seva veu sigui tinguda en compte en els organismes de decisió de la Unió Europea perquè es defensin drets fonamentals , com els drets sexuals i reproductius , i es lluiti de manera eficaç contra la violència vers les dones i el tràfic , impulsant l’aplicació de la Directiva contra la Trava i el Conveni del Consell d’Europa , Istanbul 2011 .

Les reivindicacions recollides en el manifest " Europa i nosaltres " planteja les línies d’acció per lluitar contra la desigualtat , la discriminació i el ’ austericidio ’ , que a més de generar una crisi política i econòmica s’oblida de les persones i en particular de les dones .

Aquest manifest ha estat subscrit entre altres organitzacions per l’Associació de Dones Juristes Themis , el Consell de les Dones del Municipi de Madrid , el Fòrum de Política Feminista , l’Associació de Dones Amb la A i la Federació de Dones Progressistes.

Font: Elboletin.com

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: