Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Internacional : Breus

Atrapades al llimb: dones , migracions i violència sexual

dijous 20 de febrer de 2014

Atrapades al llimb: dones , migracions i violència sexual

( Cristianisme i Justícia ) - En una escala de situacions de vulnerabilitat , les dones migrants ocuparien segurament el lloc més elevat. Cristianisme i Justícia publica "Atrapades als llimbs : dones , migracions i violència sexual" , una descripció de la violència sexual que pateixen les dones en el seu camí migratori , deixant clar , però, que el fenomen s’emmarca dins del problema més general de els rols i les desigualtats de gènere , i de les relacions de poder que se’n deriva .

Les persones migrants es troben en una situació de vulnerabilitat molt superior a la de qualsevol altra però , en el cas de les dones , és encara molt més gran . En l’últim quadern publicat per Cristianisme i Justícia , Sonia Herrera fa una anàlisi dels processos migratoris des de la perspectiva de gènere , abordant la realitat de les dones migrants i la violència que pateixen.

"Per la seva condició de dona" , afirma Herrera , "les migrants assumeixen més riscos , sobretot el de ser víctimes d’agressions sexuals o ser explotades sexualment " . Els atacs i abusos que pateixen es dirigeixen habitualment contra la seva sexualitat , agredint la seva integritat física , psíquica i emocional , i causant importants seqüeles sobre la seva salut sexual i reproductiva . La situació és especialment precària quan aquestes dones són traficades per xarxes de tracta i es converteixen en subjectes de violència sexual i maltractament per part dels propis homes que les transporten . És una realitat comuna a tot el món , encara que existeixen alguns punts en què la violència és especialment greu , com la frontera entre els Estats Units i Mèxic , la de Somàlia amb Kenya o la d’Haití amb la República Dominicana . En aquests casos les dones arriben a assumir com una destinació ineludible que patiran agressions sexuals o seran violades en la seva migració , caient en un estat de " desesperança apresa " , que les porta fins i tot a injectar potents anticonceptius abans d’iniciar el viatge .

Font: PeriodismeDigital

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: