Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-08-2019
>
<
Agost'19
llmamejovessum
293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Internacional : Breus

Bachelet dóna el primer pas per legalitzar l’avortament a Xile

dijous 22 de maig de 2014

Bachelet dóna el primer pas per legalitzar l'avortament a Xile

Dos mesos després d’haver assumit la presidència de Xile, la socialista Michelle Bachelet comença a complir part del que va prometre. Va prometre una reforma tributària que permetés finançar la reforma de l’educació i la setmana passada va ser aprovada al Parlament . Va prometre emprendre la lluita per una educació de qualitat i gratuïta i dimarts passat va signar el projecte de llei . Va prometre despenalitzar la interrupció de l’embaràs en casos de risc per a la vida de la mare , inviabilitat del fetus o violació. I aquest dimecres , en el discurs de rendició de comptes davant el Congrés , Michelle Bachelet va anunciar el seu projecte de llei .

"Xile ha d’enfrontar en una discussió madura , informada i propositiva aquesta realitat ( l’avortament ) , debatent al Parlament un projecte de llei que despenalitzi la interrupció voluntària de l’ embaràs en casos de risc de vida de la mare , violació i inviabilitat del fetus " , va assenyalar la presidenta . "Cada avortament al país és un senyal que com a societat hem arribat tard , perquè la prevenció no va tenir els resultats desitjats ", ha afegit .

Xile és un dels cinc països d’Amèrica -els altres són El Salvador , Hondures , República Dominicana i Nicaragua - on l’avortament està totalment prohibit . El 2012 , durant el mandat de Sebastián Piñera Senat va rebutjar la possibilitat de debatre sobre el tema . A Xile , el 67 % de la població es considera catòlica i no està permès el matrimoni entre persones del mateix sexe .

Per això , les reaccions en contra no van trigar a arribar. Una de les primeres crítiques va provenir precisament de Sebastián Piñera, que va publicar a Twitter: "Hem de protegir la vida i dignitat de tots els nens que estan per néixer. No tenim dret a decidir qui viu i qui mor " . Bachelet espera que Nova Majoria , la coalició de govern que la va portar al poder i que abasta des de democristians fins comunistes , aprovi aquesta i altres iniciatives presentades aquest dimecres.

(...)

Font: ElPais

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: