EDICIONS:  2009  2010  2011 
2012
------------------------------
------------------------------
------------------------------
------------------------------

Blog del concurs

inici

Arxius: juliol de 2010

El iPad viajero

divendres 23 de juliol de 2010

L’iPad viatger

Com ja sabeu, Tamara Luengo, la concursant que va guanyar el segon iPad amb el vídeo “Records, saltant barreres” viu a Lleó, per la qual cosa avui hem anat a Correus per enviar-l’hi.

Esperem, Tamara, que t’arribi en pocs dies. Recorda enviar-nos una foto i també una petita gravació amb el teu fantàstic iPad i així totes et coneixerem.

Aprofiteu aquests dies d’agost per enviar-nos els vostres vídeos. Recordeu que les dues guanyadores s’embutxacaran 5.000€ i 2.000€, respectivament.

Entrega del iPad a la ganadora del primer sorteo, Núria Castro

dijous 22 de juliol de 2010

Lliurament de l’iPad a la guanyadora del primer sorteig, Núria Castro

Com és estiu i el temps acompanya, la trobada va ser a la fresca d’una terrassa de Barcelona tot prenent un refresc.

Núria estava molt contenta alhora que emocionada. Ens va explicar que s’havia afeccionat a internet, les xarxes socials i en especial al vídeo, arrel d’uns cursos que fa poc va fer a la seva ciutat de residència, Terrassa. A la pregunta “com et vas assabentar del concurs Femitic?”, va ser ràpida en contestar: “navegant per la xarxa”. Va presentar dos vídeos ben diferents entre sí: Encara ens queda molt per fer... i Perduda a internet

Un plaer desvirtualitzar-te, Núria! Esperem que gaudeixis molt de l’iPad!

Aquests dies de vacances d’estiu poden ser un bon moment perquè aflorin idees per a fantàstics vídeos. Però recordeu que el tema ha d’estar relacionat amb les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) i les dones.

Podeu rellegir el post ‘Idees per als vídeos’ per inspirar-vos.

Ja tenim guanyadora del segon iPad

dijous 15 de juliol de 2010

Ja tenim guanyadora del segon iPad

Acabem de fer el segon sorteig del iPad entre les participants i aquesta vegada el regal marxa cap a León perquè la guanyadora ha estat:

Tamara Luengo de Castro!!!!

Felicitats Tamara!!!! (en breu l’organització es posarà en contacte amb tu)

Podeu visionar el seu vídeo “Records, saltant barreres” i també tots els altres a la pàgina principal de la web de Femitic

Recordeu que teniu encara moltes setmanes d’estiu per poder participar. Animeu-vos!!!!

Femitic: un concurso copyleft

dimarts 13 de juliol de 2010

Femitic: un concurs copyleft

Dones en Xarxa aposta per la filosofia open (obert), pel copyleft i el coneixement lliure, aportar continguts, creacions i aplicació sota drets d’autor oberts a la seva reutilització. Perquè apostem per construir la societat del coneixement on totes les persones tinguin dret a l’accés al coneixement. Internet, la xarxa de xarxa, permet potencialment aquesta possibilitat.

Per això a FEMITIC, concurs de vídeos realitzats per dones, les bases del concurs així ho especifiquen.

El copyleft és una filosofia que vol garantir que cada persona que rep una copia d’un contingut digital pugui utilitzar-la, modificar-la, i redistribuir el propi treball i les versions derivades. Sota aquesta filosofia s’agrupen un conjunt de llicències que poden aplicar-se a tot tipus de continguts, textos, obres artístiques, o aplicacions informàtiques.

Implicacions amb els vídeos presentats a FEMITIC

En aquest cas, els vídeos presentats a FEMITIC poden distribuir-se, copiar-se, i modificar-se sempre i quan se citi l’autora i es garanteixi que l’obra derivada quedarà també sota llicència Creative Commons o similar. FEMITIC és un projecte per a aportar continguts a la xarxa creats per dones i que aquests serveixin per a promocionar la igualtat a Internet, però al mateix temps que es tracti de coneixement lliure i obert a la seva reutilització per altres persones.

Per aquest fet, si a més a més de les imatges que vosaltres graveu utilitzeu altres continguts (música o imatges), aquesta música i les fotografies que utilitzeu han d’estar creades sota alguna de les llicències que permeten la seva reutilització i als crèdits hauria d’anomenar l’autoria.

Coneixement lliure, Copyleft i Creative Commons

L’origen del copyleft el trobem a la dècada dels anys setanta en entorns informàtics, s’impulsa el programari lliure fruit de la cultura hacker, com una aposta enfrontada al copyright, i es crea una llicència alternativa, GNU per desenvolupar programari.
Avui en dia s’aplica a una amplia varietat de continguts, on també trobem producció literària i la cinematogràfica, i existeixen diversos tipus de llicències.

Així cada contingut s’ha de distribuir amb una llicència i aquesta ha d’estipular que cada propietari d’una còpia pot:
- Utilitzar-la sense cap limitació.
- (Re)distribuir quantes copies desitges, i
- modificar-la de la manera que cregui conveniente.
- L’obra derivada sigui distribuïda amb les mateixes condicions no restrictives: amb aquest fi, la llicència ha d’assegurar que el propietari del treball derivat el distribueixi amb el mateix tipus de llicència.

Creative Commons.es és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius, i que gestiona les llicencies Creative Commons, a la seva web trobareu més informació.

Alguns portals on trobareu continguts oberts i copyleft són jamendo, radio copyleft i música libre per a la música i flickr- Creative Commons per a les fotografies.

Idees per als vídeos

dimarts 6 de juliol de 2010

Idees per als vídeos

Moltes dones ens esteu fent arribar correus i ens truqueu per demanar informació més concreta sobre què vol dir exactament la frase central de les bases del concurs: “El tema del vídeo ha d’estar relacionat explícitament amb la participació de les dones en qualsevol de les formes que prenen les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)”.
Algunes de vosaltres ja ens heu enviat els vostres vídeos que poden servir d’inspiració a d’altres, però assenyalem algunes idees que esperem us ajudin a impulsar la vostra creativitat:

- Com internet ens pot ajudar a incorporar-nos al mercat laboral: formació on-line, recerca de feina des de diferents portals,...
- Oci: buscar lloc de vacances, trobar companys i companyes de viatge, compartir fotografies i vídeos amb el grup de vacances
- Recuperació d’antigues amistats
- Relacions intergeneracionals: avis i àvies amb nets i netes
- Conèixer persones interessants a la xarxa
- Recuperació de la memòria històrica d’una zona
- Trobar persones que tenen la teva mateixa afició
- Estar en contacte amb familiars i amistat que viuen lluny
- L’estalvi de temps en determinades tasques domèstiques per poder dedicar-lo a nosaltres: fent la compra per internet, solucionant tràmits, trobant receptes de cuina,...
- Trobar suport en determinades situacions a través de grups d’ajuda mútua
- .....

Segur que sorgeixen més idees per ampliar aquest ventall proposat, les comparteixes i les comentem?