EDICIONS:  2009  2010  2011 
2012
------------------------------
------------------------------
------------------------------
------------------------------

Blog del concurs

inici

Arxius: octubre de 2010

"Conectadas" y "Mireia", los dos vídeos ganadores del Femitic 2010

dijous 28 d'octubre de 2010

"Connectades" i "Mireia", els dos vídeos guanyadors del Femitic 2010

En una càlida i emotiva gala conduïda per la periodista i Defensora de la Igualtat de El Periódico de Catalunya, Eva Peruga, ahir al vespre es van donar a conéixer els dos vídeos guanyadors de l’edició d’enguany del concurs Femitic.

L’acte es va iniciar amb una salutació de la presidenta de Dones en Xarxa, Gemma Lienas, que va destacar la qualitat dels vídeos presentats i la necessitat de comptar amb aquest tipus d’accions com Femitic per visibilitzar les dones i els continguts produïts per dones a Internet.

El diputat de Cultura, José Manuel González Labrador va lliurar el segon premi a una emocionada Mireia Riera pel seu vídeo "Mireia".

El primer premi va ser per al vídeo "Connectades" de Mar Estragué, lliurat per la consellera de Salut, Marina Geli, que també va fer la cloenda de l’acte.

Entre les persones assistents a la Gala, varem comptar amb membres del Jurat, presidentes i membres de diferents associacions de dones de Catalunya, representants de l’Institut Català de les Dones, responsables de diferents institucions i associacions relacionades amb la igualtat, les tecnologies, els mitjans de comunicació o la cultura - l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, La Independent, el Cercle Tecnològic de Catalunya, la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya...-.

Aquest vespre coneixerem els dos vídeos guanyadors!!!

dimecres 27 d'octubre de 2010

Aquest vespre coneixerem els dos vídeos guanyadors!!!

Després de la deliberació del Jurat el passat dimecres, està tot preparat a La Sala de de l’Espai Francesca Bonnemaison per conèixer avui el nom dels dos vídeos guanyadors.

Us mantindrem informades i informats!!!!

dimarts 19 d'octubre de 2010

Finalistes i polèmiques

En tot el procés de votacions se han inscrit 18.00 comptes i s’han emès 96.585 vots. Una gran participació de la qual estem satisfetes i volem agrair a totes les persones la seva col•laboració.

Donat que han aparegut algunes informacions que posen en dubte la validesa i garanties del procés, volem explicar els criteris i tècniques utilitzades. Tot i que alguns blocs difonen pràctiques per intentar saltar-se les normes que van succeir en l‘edició anterior, i el sistema ja es va canviar i es va resoldre.

Dones en Xarxa ha realitzat un seguiment diari per assegurar que es complissin les normes de la fase de votació popular (1 vot per compte i per dia a tots els vídeos que es desitgés), per assegurar-ho hem realitzat el següent procés tècnic que volem compartir:

- S’ha recollit el número del vídeo votat, el número de compte, la IP, la data, l’hora, el minut i el segon de cada vot en la base de dades.
- Després de cada vot a un vídeo s’elimina el botó de votar a aquest vídeo per part d’aquest compte fins que no passin 24 hores i es posa un missatge advertint-lo.
- Cada dia s’han revisat els vots emesos en la base de dades i si algun vot ha aconseguit saltar-se el sistema per errors en la pàgina o el servidor, s’han eliminat els vots duplicats i del compte causant del coble o triple vot.
- Ahir es va realitzar la darrera revisió de vots i no es va detectar cap irregularitat.

És a dir, en tot moment s’ha controlat que es complissin les normes: varem difondre a través del bloc de Femitic el control de les normes, i també varem anunciar que havíem eliminat alguns comptes per no complir amb les normes establertes, podeu consultar les dues entrades: control de votacions (1) y Control de votacions (2), per la qual cosa no ha estat possible el vot massiu i incontrolat.

Una de les qüestions descartades, va ser discriminar vots d’una mateixa IP (connexió a Internet), per això varem optar pel sistema de registre i identificació, ja que la IP tècnicament no és determinant, ja que les connexions a Internet d’una mateixa empresa, casa o associació tenen la mateixa IP, i d’aquesta manera no es permetria votar a persones d’una mateixa casa o feina o associació. Els sistemes de votació popular per Internet no tenen seguretat absoluta, excepte si s’opta per la firma digital o certificat electrònic, però aquesta opció excloïa a la gran majoria de la població que no sap utilitzar-la, No es pot pressuposar que els vots d’una mateixa IP de forma diària són de la mateixa persona, i en tot cas no té perquè canviar quantitativament el resultat en una votació de 96.000 vots.

A l’inici del període de votacions, la pàgina de Femitic anava lenta i varem tenir algun problema tècnic, però això no va afavorir a cap concursant; va haver-hi alguna parada en les votacions, però es va aturar per a totes per igual, i es va resoldre, com ja es va comentar en l’entrada Trasllat a un altre servidor.

Tot el procés del concurs és participatiu des de l‘inici i les finalistes es decideixen de manera col•laborativa, com altres projectes duts a terme per l’associació Dones en Xarxa, en els quals prioritzem la participació de les dones. Creiem en el copyleft, en el coneixement compartit i en processos col•laboratius a través de la xarxa, convençudes que en una votació amb suficient participació, més de 95.000 vots ho són, se selecciona millor els vídeos preferits. Evidentment, es tracta de la suma de les subjectivitats, suma del gust o opinió d’allò que cada persona considera millor, representa millor a l’opinió dl conjunt sobre “els millors vídeos”, els deu primers, els quinze primers..., el problema és on es realitza el tall, per això a través de votació popular seleccionem els millors i posteriorment, entre aquests millors, un jurat tria el primer i el segon premi.

Per ser un dels 10 vídeos finalistes, a més de la qualitat dels vídeos ha influït la promoció realitzada durant la votació. Des de Femitic s’afavorí que les mateixes concursants i també altres persones poguessin promocionar els vídeos que volguessin proporcionant recursos i idees des de la mateixa organització i per igual a totes.

Les 10 finalistes han fet un gran esforç per aconseguir els seus vots, però precisament diverses teories avalen que quan hi ha un nombre significatiu de vots la qualitat també està present.

Som conscients, ja que hem seguit el registre de vots, que altres concursants quan han quedat molt a prop de la final també han realitzat un gran esforç, i sabem, per la pròpia experiència en votacions d’aquest tipus, que quedar en aquestes posicions en un concurs amb premis importants i en aquestes alçades del procés genera decepció.

Femitic a més de la qualitat dels vídeos també valora l’esforç per difondre el propi treball. L’objectiu del concurs és incloure vídeos (continguts digitals ) creats per dones i que es visualitzin pel major nombre de persones. Prioritzem la divulgació i l’ús de les TIC’s, no es tracta d’un concurs acadèmic, per això triem el mètode més participatiu, tot i que suposa més dificultats i recursos tècnics de seguiment.

Som conscients que, com en altres concursos en els quals s’opta per les votacions populars, el procés pot generar dubtes entre les persones no acostumades en aquest tipus de fórmules, que pot ser aprofitat per les persones descontentes amb el resultat.

L’organització de Femitic no creu convenient canviar ara les regles, invalidant a les 10 finalistes del concurs, com suggereixen algunes concursants; suposaria incomplir les normes del concurs que són públiques i que totes hem acceptat, concursants, organització i components del jurat.

Els 10 vídeos finalistes

Els deu vídeos finalistes de l’edició Femitic-2010 són:

- El repte/El Reto

- DonesWEB2.0/MujeresWEB2.0

- Ágata la pirata

- Encara ens queda molt per fer/Todavía nos queda mucho por hacer

- El món sota els meu peus/El mundo bajo mis pies

- Igualtat/Igualdad

- Mireia

- Perduda a Internet/Perdida en Internet

- Conectades/Conectadas

- Simbiosi/Simbiosis

Els dos vídeos guanyadors es donaran a conéixer en la Gala de lliurament de premis el 27 d’octubre

divendres 15 d'octubre de 2010

El dia 17 finalitza el període de votacions

Recordeu que el diumenge 17 a les 24:00h finalitzen les votacions populars.

El dimarts 20 el Jurat es reunirà i decidirà els dos vídeos guanyadors, tot i que no es farà públic fins el dia de la Gala, el 27 d’octubre.

Podeu confirmar la vostra assistència al Lliurament de premis Femitic a l’adreça femitic@donesenxarxa.cat

Gala de entrega de los premios Femitic

dimarts 12 d'octubre de 2010

Gala de lliurament dels premis Femitic

L’acte de lliurament de premis del concurs de vídeos realitzats per dones Femitic tindrà lloc el dimecres, 27 d’octubre, a partir de les 19 hores, a La Sala de l’Espai Francesca Bonnemaison.

Durant aquesta cerimònia es farà públic el nom de les dues guanyadores del concurs, 1er i 2on premi, que rebran una dotació econòmica de 5000 i 2000 euros respectivament.

L’aforament és limitat, per la qual cosa, les persones que volgueu assistir, us preguem que, si us plau, ens confirmeu la vostra assistència a l’adreça-e femitic@donesenxarxa.cat.

Animeu-vos a venir, serà un bon moment perquè moltes ens desvirtualitzem i gaudim d’un vespre emocionant i distés.

La foto és una vista de la sala en la Gala de 2009

dilluns 11 d'octubre de 2010

Butlletí Femitic

FEMITIC

Tens problemes per visualitzar aquest butlletí?

[cast] · [cat]

LLIURAMENT DE PREMIS

video

El nom de les dues guanyadores es farà públic durant la cerimònia prevista pel dimecres 27 d’octubre, a les 19h.

El Lliurament dels premis es portarà a terme a l’Edifici Francesca Bonnemaison.
La Sala (Vestíbul)
St. Pere més Baix, 7 – 08003 Barcelona

Existeix una única categoria, amb l’assignació de dos premis amb dotació econòmica
1er. Premi: 5000€
2on. Premi: 2000€

Veure tots els vídeos

EL JURAT

El concurs de vídeo difós per Internet ha rebut 74 vídeos.

Ara és l'hora de les votacions populars.

Fins el 17 d'octubre, tothom podrà visionar, opinar i votar els vídeos que es troben penjats a la nostra pàgina web.

Els 10 vídeos finalistes seran valorats per un jurat expert, designat per l’organització.

El jurat d’enguany consta d’un total de 12 membres de diferents àmbits de la cultura i la política amb visió de gènere i igualtat d’oportunitats, posant l’accent en professional dels TIC i el món audiovisual, sense excloure a representants del món artístic contemporani.

La presidenta del Jurat de la segona edició és la guionista i directora Rosa Vergés.

Llegir més

LES NOSTRES PARTICIPANTS. LES OPINIONS I EL SUPORT DEL MÓN CULTURAL

Femitic contribueix a eradicar la fractura digital de gènere, animant les dones a participar activament a la Xarxa, a través d'una de les formes d’expressió més utilitzades en l’actual cultura de les TIC’s.

Dones de diferents localitats de Catalunya han participat amb els seus vídeos. Esplugues de Llobregat, Barcelona, Malgrat de Mar, Mataró, Sant Cugat del Vallès, Madrid, Vilanova i la Geltrú, Sitges, Sant Quirze del Vallès, Girona, Castelldefels, El Masnou, Terrassa o Rubí són alguns dels exemples.

També dones de la resta de l’Estat han volgut formar part del Festival: Alacant, Madrid, Salamanca, Bilbao, València, Málaga, Móstoles, Huelva, Barakaldo, Lléo, Plasència.

Dones de diferents àmbits del món de la cultura han donat el seu suport a Femitic. Entre elles: la periodista Eva Peruga

Veure vídeo

ministeri de industria, turismo y comercio plan avanza diutació de barcelona xarxa de televisons local

Veure en línia : Butlletí Femitic (català)

Traslado a otro servidor

dimarts 5 d'octubre de 2010

Trasllat a un altre servidor

Us informem que a primera hora d’aquest matí hem traslladat la pàgina de Femitic a un altre servidor perquè pugui absorbir la gran quantitat de visites que estem rebent ( més de 80.000 la setmana passada).

Esperem que això millori considerablemente la velocitat de la web i per tant el procés de votació.

Pages 1 | 2