EDICIONS:  2009  2010  2011 
2012
------------------------------
------------------------------
------------------------------
------------------------------

Blog del concurs

inici

Arxius: juny de 2011

Video promocional de Femitic 2011

dijous 30 de juny de 2011

Vídeo promocional de Femitic 2011

Com en edicions anteriors, Dones en Xarxa posa a disposició dels usuaris i usuàries material promocional del festival de vídeos i fotos realitzats per dones Femitic.

Acabem de publicar, en el nostre canal de YouTube, un d’aquests materials: el vídeo promocional de la tercera edició del concurs (any 2011).

Si el vols utilitzar en el teu bloc o xarxes socials, aquí tens les dades necessàries:

- URL del vídeo: http://youtu.be/TMTNosTQTfk

- Codi d’inserció del vídeo:

<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/TMTNosTQTfk?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

I aprofitem per recordar-vos que el termini per entrar en el sorteig d’una fantàstica Samsung Galaxy Tab finalitza avui, 30 de juny, a les 12 de la nit.

El 30 de junio finaliza el plazo para entrar en el sorteo de una tablet

dimarts 28 de juny de 2011

El 30 de juny finalitza el termini per entrar en el sorteig d’una tablet

Recordeu que podeu optar a guanyar una Samsung Galaxy Tab si envieu el vostre vídeo i/o foto a Femitic abans del 30 de juny.

Aquest dia, a les 12 de la nit, tancarem el termini. El sorteig el realitzarem el divendres, 1 de juliol. Dona’t pressa!

¡Una Samsung Galaxy Tab puede ser tuya!

dimecres 22 de juny de 2011

Una Samsung Galaxy Tab pot ser teva!

Tal i com us vam informar fa cinc dies, l’associació Dones en Xarxa vol incentivar la participació a Femitic durant el primer mes de desenvolupament del concurs amb el sorteig d’una tableta digital.

Avui us oferim més detalls sobre la tablet que les dones que enviïn els seus vídeos i/o fotos abans de l’1 de juliol, data en què es realitzarà el sorteig, podran optar a guanyar.

Es tracta de la Samsung Galaxy Tab, un dispositiu mòbil amb connexió wi-fi i una pantalla tàctil de 7 pulgades d’alta qualitat, que funciona amb la plataforma Android (Froyo 2.2), a través de la qual es pot accedir a milers d’aplicacions mitjançant l’Android Market.

Permet navegar per la xarxa; accedir a Facebook, Twitter, YouTube o Google Maps, entre altres; escriure missatges de correu electrònic amb facilitat a través del seu teclat QWERTY virtual; veure vídeos i fotos; escoltar música; etc.

Compta amb un potent processador ARM Cortex A8 (1 GHz), i una memòria interna de 16GB ampliable, mitjantçant targeta MicroSD, fins els 32GB. Amés, disposa de dues càmeres, una en la part frontal i una altra en la part de darrera, de 3.15 i 1.3 Mpix respectivament, amb les quals es poden capturar imatges i vídeos.

Què més es pot demanar? Ja ho saps, consulta les bases, concursa a Femitic (data límit per entrar en el sorteig: el 30 de juny, a les 12 de la nit), i opta a emportar-te aquest fantàstic premi!

Participa en Femitic y gana una tableta digital

dijous 16 de juny de 2011

Participa a Femitic i guanya una tableta digital

Com en edicions anteriors, l’associació Dones en Xarxa vol fomentar la participació a Femitic amb el sorteig d’un gadget entre les dones que enviïn els seus treballs - vídeos i/o fotografies - durant el primer mes de desenvolupament del concurs.

En aquesta ocasió, l’afortunada guanyadora del sorteig s’emportarà una tableta digital, amb la qual podrà connectar-se a Internet, via wi-fi, i gaudir de l’oferta d’aplicacions - moltes d’elles gratuïtes - que ofereix.

Navegar per la xarxa, consultar el correu electrónic, actualitzar les xarxes socials i/o el blog... en qualsevol moment i lloc, són alguns dels grans avantatges d’aquest dispositiu mòbil.

Per participar, només cal enviar un vídeo i/o una fotografia a Femitic abans de l’1 de juliol, data en què es realitzarà el sorteig. Quants més vídeos i/o fotografies enviïs, més possibilitats tindràs de guanyar.

Consulta les bases, concursa a Femitic, i opta a emportar-te aquest fantàstic premi!

NOTA: la imatge de la tableta és orientativa.

Ya ha comenzado la tercera edición de Femitic

dimecres 15 de juny de 2011

Ja ha començat la tercera edició de Femitic

Ja ha començat Femitic, el festival que organitza Dones en Xarxa i que, enguany, arriba a la seva tercera edició.

Recordem que, en aquesta ocasió, els treballs es podran presentar en dos formats diferents, vídeo i fotografia, i que hem incorporat la categoria d’àmbit laboral a la pre-existent sobre tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Ja estan disponibles les bases per a aquest 2011, i també la composició del jurat. Trobareu el formulari de participació aquí.

El període de recepció de vídeos i fotos finalitzarà el proper 30 de setembre. El 30 de juny realitzarem el sorteig d’una tablet digital entre les dones que ja hagin enviat les seves obres a concurs.

Podeu seguir el desenvolupament del Femitic 2011 a través del bloc oficial i de les diferents xarxes socials en les quals hi és present:Per a més informació, envia un e-mail a femitic@donesenxarxa.cat.

El vídeo de la presentación de Femitic 2011

divendres 10 de juny de 2011

El vídeo de la presentació de Femitic 2011

Ahir, dijous 9 de juny, va tenir lloc la presentació de la tercera edició de Femitic, el festival de vídeos i fotos realitzats per dones que organitza anualment l’associació Dones en Xarxa.

Al nostre canal de YouTube, podeu trobar el vídeo que hem realitzat sobre la presentació del concurs:

Fotografías de la presentación de Femitic 2011

Fotografies de la presentació de Femitic 2011

Ahir, dijous 9 de juny, va tenir lloc la presentació de la tercera edició de Femitic, el festival de vídeos i fotos realitzats per dones que organitza anualment l’associació Dones en Xarxa.

A la nostra galeria de Flickr podeu trobar totes les fotografies que vam realitzar durant l’acte:

- Presentació de Femitic 2011: imatges de l’acte de presentació de Femitic, conduït per la presidenta de Dones en Xarxa, Lourdes Muñoz, i la vocal responsable de Femitic, Virgínia Esteve.

- Photocall de Femitic 2011: imatges de les persones assistents a l’acte de presentació de Femitic.

Femitic, un festival para las mujeres, participativo y abierto

Femitic, un festival per a les dones, participatiu i obert

Crònica de l’acte de presentació de Femitic 2011

Ahir, dijous 9 de juny, va tenir lloc la presentació de la 3ª edició de Femitic, el festival de vídeos i fotos realitzats per dones que organitza anualment l’associació Dones en Xarxa.

La Cocteleria Milano de Barcelona fou l’escenari on ens vam trobar amb una trentena de dones interessades en participar en aquest festival. També van comptar amb la presència d’alguns membres del jurat d’enguany.

Virgínia Esteve, vocal de la junta de Dones en Xarxa i responsable de Femitic, va iniciar la presentació de l’acte amb una breu explicació sobre el festival i les seves novetats: un nou format, la fotografia, i una nova temàtica, l’àmbit laboral.

Per aquest motiu, la tercera edició del concurs comptarà amb quatre categories, que es repartiran els 8.000 euros que l’organització ha destinat als premis, 1.000 euros més que en edicions anteriors.

Tot seguit, Lourdes Muñoz, presidenta de Dones en Xarxa, va destacar els tres eixos al voltant dels quals gira Femitic: les dones, perquè és un concurs adreçat a elles; la participació, perquè són els i les internautes els que decideixen els 10 millors treballs presentats a concurs en cada categoria; i l’obertura, perquè Femitic és un festival de filosofia copyleft que permet la re-utilització i distribució de les obres presentades.

També va fer una valoració de les edicions anteriors del festival: "180 vídeos han estat presentats a concurs en les edicions de 2009 i 2010, mentre que la pàgina web de Femitic ha rebut més de 97.000 visites". "Creiem que, per aquests motius, el concurs ha tingut un gran impacte a la xarxa, i aquest és un dels objectius que perseguíem", va afegir.

Així mateix, Muñoz va explicar que Femitic és un projecte que vol contribuir al desenvolupament de la Societat de la Informació i el Coneixement des de la perspectiva de gènere, ja que el que es pretén, en definitiva, és la incorporació de més dones a la xarxa i la seva participació activa en la mateixa a través de la creació de continguts propis. Per això, aquest concurs promou valors igualitaris, especialment entre els i les joves, i contribueix a disminuir la fractura digital de gènere.

S’obre l’aspecte participatiu, Muñoz va comentar que, no només es tracta d’enviar vídeos i fotos, sinó que intentem motivar a les dones perquè també facin difusió del concurs, especialment a través dels seus blocs i les seves xarxes socials, i perquè s’involucrin durant el procés de votació popular, fent campanya pels seus treballs preferits.

Pel que fa a les novetats d’aquesta edició, Muñoz va parlar de la incorporació del suport fotogràfic com una oportunitat especialment pensada per a aquelles dones que no tenen els coneixements necessaris per a realitzar un vídeo, ja que la fotografia és un mitjà d’expressió més simple i directe.

En referència a això, va mencionar a les dones que participen en els tallers de formació i alfabetització digital que Dones en Xarxa imparteix en diferents municipis catalans a través del projecte Dones en Xarxa, Dones Ciutadanes, amb la col·laboració de diversos ajuntaments i consells comarcals.

Pel que fa a la nova temàtica d’àmbit laboral, Muñoz va reconèixer la necessitat de visibilitzar i denunciar les diferències entre dones i homes que encara persisteixen en aquest camp, tan salarials, com de duració dels contractes o tipus de jornada laboral, entre altres. Fomentar la igualtat en el món laboral esdevé, doncs, un dels nous objectius d’aquest concurs.

En acabar la presentació, les assistents van tenir l’ocasió de poder veure alguns dels vídeos presentats a les edicions anteriors del festival, i també el vídeo promocional d’aquest 2011. Van poder tastar l’exquisit còctel Femitic dissenyat per a la cita, i van intercanviar impressions entre elles i amb membres presents de Dones en Xarxa.

Pages 1 | 2