EDICIONS:  2009  2010  2011 
2012
------------------------------
------------------------------
------------------------------
------------------------------

Blog del concurs

inici

Arxius: novembre de 2011

La gala de Femitic será retransmitida en directo por streaming

dimecres 23 de novembre de 2011

La gala de Femitic serà retransmesa en directe per streaming

La gala de lliurament de premis del Femitic 2011, que tindrà lloc el proper 1 de desembre, a partir de les 19 hores, serà retransmesa en directe per Internet via streaming gràcies a la col·laboració de l’empresa Minimedia.

Minimedia és una productora audiovisual enfocada a les retransmissions en directe mitjançant l’ús de les noves tecnologies, específicament Internet. Les seves impulsores són la Mar Bassols i la Núria París. A la pàgina web de Dones en Xarxa trobareu una interessant entrevista amb elles on ens parlen en profunditat sobre el seu projecte.

L’streaming de la gala es podrà visualitzar des de la pàgina web de Femitic i també des de la pàgina de Facebook del concurs. Amés, l’organització de Femitic farà ús del perfil de Twitter de Dones en Xarxa per informar puntualment de tot el que esdevengui durant la gala.

Animem a totes les persones que no puguin assistir a l’acte presencialment a que el segueixin mitjançant el vídeo en streaming. Així mateix, no dubteu en publicar els vostres comentaris sobre el desenvolupament de la gala a la mencionada pàgina de Facebook o a través de Twitter amb la hashtag #Femitic.

Se acerca la gala de entrega de premios de Femitic 2011

dimecres 16 de novembre de 2011

S’apropa la gala de lliurament de premis de Femitic 2011

L’Auditori Teresa Pàmies acollirà, el proper dijous, 1 de desembre, a partir de les 19 hores, la gala de lliurament de premis del festival de vídeos i fotos realitzats per dones Femitic.

Durant l’acte, es desvetllaran els noms de les guanyadores, entre les 40 finalistes, en cadascuna de les quatre categories de l’edició d’enguany del concurs: fotografia de temàtica TIC (1.000€), fotografia de temàtica laboral (1.000€), vídeo de temàtica TIC (3.000€), i vídeo de temàtica laboral (3.000€).

També es lliuraran les dues tabletes digitals Samsung Galaxy que Femitic va sortejar entre les participants del festival durant els mesos de juny i juliol, i que van recaure en Marta Palacios i Beatriz Fernández.

La gala estarà conduïda per la periodista Virtu Morón i serà la presidenta de Dones en Xarxa i membre del jurat de Femitic, Lourdes Muñoz, qui farà la cloenda de l’acte.

Per fer el lliurament dels premis, Femitic comptarà amb la presència de Mireia Solsona, diputada adjunta d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Montserrat Gatell, actual presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), i Núria Parlon, alcaldessa de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

També participaran en l’acte 3 dels membres del jurat d’enguany, que provenen de diferents àmbits de la política, la comunicació, la cultura, l’art contemporani i les TICs: Marta Amat, Karol Bergeret, Roger Casas, Krme Freixa, Antoni Gutiérrez-Rubí, Laia Pajuelo, Joan Planas i Saray Pavón.

Després de la gala, es servirà un petit refrigeri, cortesia de l’organització de Femitic, durant el qual tindrem l’oportunitat de saludar a les guanyadores del festival i a tots i totes les assistents.

Si voleu venir a compartir amb nosaltres aquesta cita clau per a l’entitat organitzadora del concurs, Dones en Xarxa, no dubteu en enviar-nos un e-mail a femitic@donesenxarxa.cat per confirmar la vostra assistència.

El jurado de Femitic se reúne para decidir las ganadoras del concurso

divendres 11 de novembre de 2011

El jurat de Femitic es reuneix per decidir les guanyadores del concurs

El passat 9 de novembre es va reunir el jurat d’experts i expertes de l’edició de Femitic d’enguany per deliberar i decidir quines seran les guanyadores del concurs.

El jurat consta, en aquesta ocasió, d’un total d’11 membres de diferents àmbits de la cultura i la política amb visió de gènere i igualtat d’oportunitats, posant l’accent en professionals de les TIC, sense excloure a representants del món artístic contemporani.

Tots ells i elles van ser presents en aquesta reunió excepte dos membres que, per motius professionals, no van poder assistir i van enviar els seus vots i les seves valoracions per correu electrònic a l’organització del festival.

De cara a prendre la decisió final, el jurat ha tingut en compte criteris intergeneracionals, és a dir, que la tecnologia anés de la mà, no només de les més joves, sinó també de les més grans, per tal d’evidenciar la intenció del concurs de reduir la bretxa digital tan per qüestions de gènere, com d’edat o formació.

En la mateixa línia, es va recordar que no es tracta d’un concurs estrictament tècnic o estètic, sinó que el missatge a transmetre és un factor molt important, i així ho van consensuar els membres del jurat.

D’acord amb les bases del concurs, els components del jurat van rescatar algunes fotografies que no havien estat finalistes en acabar la fase de votacions populars, i que van ser considerades juntament amb aquelles que sí s’havien classificat.

Pel que fa als vídeos, el jurat també va tenir en compte, a l’hora de prendre la decisió final, el nombre de persones que els havien visionat al canal de YouTube de Femitic.

Una altra de les consideracions pel que fa a la categoria d’àmbit laboral fou que la imatge transmetés la idea d’una trajectòria laboral, a més de la plasmació del context social i la seva repercussió en les dones.

En tot moment es van tenir en compte els principals objectius de Femitic, un concurs que vol fomentar la creació de continguts digitals per part de les dones i visibilitzar-los a la xarxa, amés de reduir la bretxa digital de gènere i denunciar la situació desigual de la dona en el mercat laboral.

Recordeu que el veredicte del jurat es farà públic durant la gala de lliurament de premis de Femitic 2011 prevista pel dijous, 1 de desembre, a les 19 hores, a l’Auditori Teresa Pàmies del Centre Cívic Urgell (Barcelona).

Finalistas del festival de videos y fotos realizados por mujeres Femitic 2011

dimecres 2 de novembre de 2011

Finalistes del festival de vídeos i fotos realitzats per dones Femitic 2011

El passat 31 d’octubre, a les 12 de la nit, va finalitzar el termini de votacions populars del festival de vídeos i fotos realitzats per dones Femitic.

Com en edicions anteriors, han estat els i les internautes qui han escollit, a través dels seus vots, els vídeos i les fotos finalistes en cadascuna de les categories de l’edició 2011 del concurs. A continuació, teniu els resultats:

Categoria foto: Dones i TICs

01 Connectes? de Sara Córdoba, Barcelona

02 Generacions tecnològiques d’Alexandra Meyer, Salt

03 Carmí digital d’Amanda Frías, Mirasol

04 Dins dels mons imaginaris d’Arantxa Morán, Barcelona

05 Plena de vida d’Alexandra Meyer, Salt

06 Atrapada d’Alexandra Meyer, Salt

07 TICs, mares i filles de Sonia Herrera, Madrid

08 Edat sense fronteres de Tatiana Domingo, Tarragona

09 Noves generacions, noves formes de comunicar-se d’Amaya Alba, La Pobla de Montornés

10 El futur és la e-igualtat d’Amaya Alba, La Pobla de Montornés

Categoria foto: Dones i Àmbit Laboral

01 El treball de la dona en la ciència de Maria Barrachina, Castelló de la Plana

02 Altraveu de Sara Cordoba, Barcelona

03 El lideratge empresarial de les dones de María Barrachina, Castelló de la Plana

04 El que em d’aguantar! d’Arantxa Morán, Barcelona

05 Tota una vida d’emprenedora d’Arantxa Morán, Barcelona

06 Comença el dia de Mercè Llorente, Granollers

07 Canviem el lloc de treball de Mercè Llorente, Granollers

08 Quan la mare es queda més tard a la feina, les tecnologies l’apropen a casa seva de Cristina Capón, Barcelona

09 Secretària d’institut de Maria Dora Martinell, Girona

10 Capturant lo essencial d’Itzel Cinta, Barcelona

Categoria vídeo: Dones i TICs

01 Entre TIC’s de Sara Cordoba, Barcelona

02 #admirables de Paula Girart, Sant Llorenç des Cardassar

03 Futur sense fronteres d’Ingrid Riu, Barcelona

04 Les noves tecnologies de Marina Pascual, Mataró

05 Igualtat mode ON de Beatriz Fernández, Guadix

06 El FTP de l’experiència d’Elisabet Valle, Sant Adrià del Besós

07 Testimonis de Cristina Capón, Barcelona

08 Homenatge a un telecentre de Mila Serrano, L’Hospitalet

09 Explicant la foto de Mila Serrano, L’Hospitalet

10 Dones tecnològiques 3 de Cristina Saez, Barcelona

Categoria vídeo: Dones i Àmbit Laboral

01 La Fórmula Paral·lela d’Arantxa Morán,Barcelona

02 Dia a dia de Mónica Roca, Girona

03 Des-titulats de Jenifer Gamboa, L’Hospitalet de Llobregat

04 El sostre de cristall de Tatiana Bonastre, Barcelona

05 El nostre regal de Jennifer Gamboa, L’Hospitalet de Llobregat

06 No estaràs sola de Noa Morales, Vilassar de Mar

07 Art interruptus de Marga Riera, Mataró

08 No és ambició, és dret de Magdalena Campomar, El Masnou

09 El significat de l’èxit de Mar Agustí, Girona

10 Conferència de Mª Dolors Roig, Figueres

Gràcies a totes les persones que han participat votant i donant difusió als seus vídeos i fotos preferides!

Com ja sabeu, encara no està res decidit. Ara és el torn del jurat d’experts i expertes per valorar les obres que han resultat finalistes i decidir les guanyadores en cada categoria. Tal i com ja s’anunciava a les bases del concurs:

El jurat valorarà prioritàriament els vídeos i fotografies seleccionades per votació popular, però tindrà la potestat de revisar tot el material presentat a concurs per a decidir en conseqüència les dues fotografies i els dos vídeos guanyadors.

Recordem que, enguany, Femitic repartirà 8.000€ en premis, distribuïts de la següent manera: 1.000€ per a la guanyadora en la categoria foto TIC; 1.000€ per a la guanyadora en la categoria foto d’àmbit laboral; 3.000€ per a la guanyadora en la categoria vídeo TIC; i 3.000€ per a la guanyadora en la categoria vídeo d’àmbit laboral.

Les guanyadores seran anunciades durant la gala de lliurament de premis del Femitic 2011, que es celebrarà el proper dijous, 1 de desembre, a partir de les 19 hores, a l’Auditori Teresa Pàmies del Centre Cívic Urgell (Barcelona). Tots i totes esteu convidats/ades!