EDICIONS:  2009  2010  2011 
2012
------------------------------
------------------------------
------------------------------
------------------------------

Blog del concurs

inici

Arxius: maig de 2012

Proper coctels and blocs: Tret de sortida per Femitic

dimecres 23 de maig de 2012

Proper coctels and blocs: Tret de sortida per Femitic

I el mes de juny la trobada de dones en xarxa amb els còctels de la cocteleria Milano serà per presentar el concurs de vídeos i fotografies, Femitic, que arriba a la seva quarta edició en aquest 2012. La presentació anirà a càrrec de la Junta de dones en xarxa.

I un any més, amb el bon temps i provocant la inspiració de les dones es donarà el tret de sortida de Femitic. El concurs es presenta en dos formats –fotografia i vídeo- i dues categories relaciones amb l’arrel de dones en xarxa, Dones i TIC i Mercat laboral.

La imatge com a forma de reivindicació i de denúncia de la situació de discriminació que pateixen les dones i disminuir la fractura digital de gènere, com manera d’empoderament en la nostra societat. Així a través de la Dones i TIC, l’objectiu és la visibilització de les dones a internet i fomentar la creació de continguts digitals entre les dones. En canvi, la categoria de Dones i Àmbit laboral, està encaminada més a la denúncia de les desigualtats, a posar de relleu la importància de la conciliació de la vida laboral i la familiar i la personal.

Com en d’altres edicions, les guanyadores es trien per un doble procés de votacions populars a través de les web i després la ratificació a mans d’un jurat professional. La fase de votacions populars serà durant el mes d’octubre, la data prevista per la reunió del jurat, el dia nou de novembre. I la gala de lliurament de premis, que posa fi al concurs, el dia 29 de novembre.
Entremig, però el sorteig de tabletes entre les concursants els mesos de juliol i setembre.

L’any passat es van presentar 73 dones amb 103 obres presentades: 54 fotografies a la categoria Dones i TICs, 25 fotografies a la categoria Dones i Àmbit Laboral, 13 vídeos a la categoria Dones i TICs, i 11 vídeos a la categoria Dones i Àmbit Laboral.

Femitic desperta al 2012

dimecres 2 de maig de 2012

Femitic desperta al 2012

Com cada any, i coincidint amb la primavera ja entrada, donesenxarxa comença a donar les primeres passes per organitzar el concurs Femitic, un esdeveniment que vol contribuir a la visibilització de les dones a la xarxa a través de la fotografia i dels vídeos.

En principi, es preveu que es mantinguin la categoria de l’edició anterior, és a dir Temàtica laboral i Dones TIC en ambdues de les opcions per a vídeo i fotografia. Els detalls referents a aquestes i altres novetats els anirem publicant, durant els propers dies, a través d’aquest bloc i de la pàgina oficial de Dones en Xarxa.

Recordem que també podreu seguir el desenvolupament del Femitic 2011 a través de diferents xarxes socials. Podeu trobar Femitic a Facebook i fer-vos fans de la seva pàgina. Femitic hi és present, també, a Tuenti. I si sou usuaris o usuàries de Twitter, podeu buscar tot allò que fa referència al concurs a través de la hashtag #Femitic.

Així mateix, com en edicions anteriors, tots els vídeos presentats a concurs es pujaran al canal de YouTube de Femitic, i podreu trobar els treballs concrets d’aquesta edició a la llista de reproducció Femitic 2011. Les fotos, les trobareu a l’àlbum Femitic 2011 de la galeria de Flickr de Dones en Xarxa.

A falta de confirmació definitiva, el 14 de juny es farà la presentació en societat de la quarta edició del certamen i a partir del 18 de juny s’obrirà el període d’admissió d’obres. Així mateix, i com en d’altres edicions es preveu el lliurament de la primera tableta al mes de juliol.
Podeu consultar les bases a la pàgina de femitic

Característiques Vídeos
- Hauran d’estar realitzats només per dones (en grup o individualment).
- La temàtica haurà de girar entorn el concepte Dona i TIC’s o Dona i àmbit laboral.
- La llengua pot ser indistintament castellà i/o català.
- La duració màxima ha de ser de 5 minuts.
- Els vídeos tindran una grandària màxima de 50 Mb.
- Els formats en què es podran presentar són MPEG (MPG), AVI, MOV, i WMV.
- Els suports de registre poden ser indistintament vídeo càmeres, telèfons mòbils, webcams, etc.

Característiques Fotografies
Cada participant podrà presentar un màxim de 3 fotografies

- Els materials fotogràfics presentats hauran d’acomplir les següents característiques:
- Hauran d’estar realitzats només per dones (en grup o individualment).
- La temàtica haurà de girar entorn el concepte Dona i TIC’s o Dona i àmbit laboral.
- Les fotografies tindran una grandària màxima d’1Mb.
- Els formats en què es podran presentar són JPEG (JPG), GIF, i PNG.
- Els suports de registre poden ser indistintament càmeres de fotos, telèfons mòbils, webcams, etc.
- Els vídeos i/o fotografies que no compleixin alguna d’aquestes característiques quedaran automàticament descartats