Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 21-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Violència de Gènere : Breus

Busquen tipificar delicte de femicidi per frenar violència contra dona a Panamà

dijous 19 de setembre de 2013

Busquen tipificar delicte de femicidi per frenar violència contra dona a Panamà

" Panamà tindrà zero tolerància en el tema de violència en totes les seves manifestacions i expressament en el femicidi " , va afirmar Belfon , que va presentar el seu projecte al Congrés acompanyada d’un taüt de cartró i de diverses dones maquillades simulant maltractament .

El projecte busca castigar amb fins a 30 anys de presó a l’assassinat de dones "quan hi hagi una relació de parella" o s’hagi intentat " infructuosament " restablir una relació , segons un text que qualifica com " epidèmiques " les xifres de violència contra la dona .

Segons l’Observatori Panameny contra la Violència de Gènere ( OPVG ) de la Defensoria del Poble, en el que va de l’any 47 dones han mort de forma violenta , de les quals 30 són catalogades com femicidi en ser assassinades per les seves parelles .

Aquesta xifra supera els 28 femicidis ocorreguts el 2012 , quan 53 dones van ser assassinades de manera violenta .

Les estadístiques del OPVG indiquen que des de 2009 s’han registrat 199 femicidis a Panamà .

En l’última setmana s’han registrat cinc femicidis , dos d’ells contra menors d’edat , el que ha alertat a les autoritats .

" No podem seguir tolerant aquest tipus de crims , necessitem accions més eficaces per protegir la vida de les dones" , va assenyalar la ombudsman panamenya Lilia Herrera .

"Tant de bo deixin el projecte ( de llei ) el més intacte possible , però sabem que no serà aprovat tal qual i que va a portar discussions trobades ", va dir a l’AFP Joyce Araujo , presidenta de Fundagénero , una de les organitzacions que va participar en l’elaboració del projecte .

Segons organitzacions humanitàries , els factors socials , culturals i religiosos incideixen en l’augment del femicidi a Panamà .

" L’Església té una responsabilitat i es queda callada . No poden estar res més que per santificar " , va dir a l’AFP Nelva Reis , subsecretària general de la Central General de Treballadors de Panamà .

Font: AFP

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: