Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Ni + ni - = s
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 16-10-2018
>
<
Octubre'18
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
1
2
3
4
Internacional : Breus

Cada dia, 16 dones són violades a Rio de Janeiro

dimarts 14 de maig de 2013

Cada dia, 16 dones són violades a Rio de Janeiro

La violació grupal que va patir una jove nord-americana de 21 anys, retinguda durant sis hores amb la seva parella, en un microbús en marxa pels carrers de Rio de Janeiro, no només va entelar la imatge de la futura seu olímpica. També, ha col · locat en el focus aquest tipus de violència que va aconseguir, l’any passat, una mitjana de 16 agressions sexuals diàries a l’estat de Rio de Janeiro, segons l’Institut de Seguretat Pública (ISP).

Almenys dues brasileres van denunciar haver estat víctimes de la mateixa banda d’assaltants i violadors, acostumada a fer servir idèntic escenari: l’interior d’una ’van’, el popular transport irregular que cobreix rutes desateses pel sistema públic de mobilitat i la circulació va ser prohibida als barris turístics de Rio, deu dies després del que ha passat amb la parella d’estrangers.

En les últimes setmanes, diverses històries similars s’han succeït. Com la d’una noia de 30 anys que va ser assaltada sexualment en un autobús per un adolescent de 16, armat amb una pistola, el cas del pastor evangèlic sobre el qual pesen denúncies per violar a més de 20 dones o l’agressió a una menor a Leblon, un dels barris amb el metre quadrat més car de tot Sud-amèrica.

D’acord amb l’ISP, òrgan dependent de la Secretaria de Seguretat de l’estat de Rio, 6.029 denúncies van ser registrades en 2012 enfront de 4.917 el 2011, el que implica un augment del 23,8%.

La tendència de 2013 no aparenta ser diferent. En el primer trimestre, 1.503 víctimes van prestar declaració en alguna de les delegacions de la Policia Civil, només quatre menys que en el mateix període de l’any passat.

La sociòloga Jacqueline Pitanguy, coordinadora executiva de Cepió, una ONG local que actua contra la violència sexual, insta a prendre amb cautela aquestes xifres ja que aquest creixement pot reflectir que cada vegada més dones denuncien i no necessàriament un increment dels casos reals de violacions.

Font: El mundo

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: