Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Política

Cada euro invertit en prevenció de la violència de gènere suposa un estalvi de 87 euros

dimarts 5 de febrer de 2013

Cada euro invertit en prevenció de la violència de gènere suposa un estalvi de 87 euros

La investigació finançada pel Programa Daphne (2010) estima que la violència domèstica li costa als Estats membres 16 mil milions de euros anuals. Aquesta investigació també suggereix que cada euro addicional gastat en la prevenció de la violència contra les dones donaria un estalvi de 87 euros sobre el cost total de la violència domèstica. Una inversió d’Euro 1, amb un rendiment de 87 euros ha de ser un argument suficient perquè qualsevol govern per proporcionar finançament suficient per al treball de prevenció, protecció i assistència a les víctimes.

El coneixement i la conscienciació sobre el problema sovint oculta de la violència contra les dones s’ha incrementat en les últimes dues dècades i ara és un fet ben conegut. L’enquesta de l’Eurobaròmetre mostra que el 98% dels ciutadans de la UE han sentit parlar de la violència domèstica.

Actituds dels ciutadans europeus pel que fa a aquest tipus de violència també han canviat. L’Eurobaròmetre - que es deriva d’un estudi previ realitzat fa 10 anys - mostra un important canvi social a Europa. Avui dia, el 86% dels ciutadans de la UE creuen que la violència domèstica és inacceptable i ha de ser castigat, enfront del 63% fa deu anys.

Milions de dones de tot Europa s’enfronten a la violència. La violència de gènere que afecta les dones de manera desproporcionada és un problema estructural de la nostra societat en el seu conjunt.

Aquestes dades que corresponen a l’Informe Daphne de 2010 han estat recordats en el debat d’ahir en el si del Parlament de la prevenció contra la violència de gènere, el debat previ a la resolució sobre l’eliminació i la prevenció de la violència contra les dones i les nenes.

L’eliminació de la violència contra les dones i les nenes serà el tema prioritari de la 57a sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona de l’ONU, que se celebrarà del 4 al 15 de març. Els diputats recalquen que a la UE li correspon un paper important i, per això, ha d’adoptar totes les mitjanes necessàries per garantir un resultat positiu en la reunió.

La violència contra les dones i les nenes segueix sent una de les violacions estructurals dels drets humans més greus a nivell mundial. Per posar fi a la violència de gènere contra les dones i les nenes cal fer esforços a tots els nivells. A escala internacional, el procés més significatiu per eliminar la violència contra les dones i les nenes és el realitzat a través del treball de les Nacions Unides, en particular la Plataforma d’Acció de Pequín. També la Unió Europea ha incorporat aquesta qüestió tant en la política i la legislació internes com en les accions de política exterior.

L’eliminació de la violència contra les dones i les nenes serà el tema prioritari de la 57a sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW) de les Nacions Unides que se celebrarà els dies 4 a 15 de març de 2013. L’any passat la CSW no va aconseguir adoptar conclusions acordades, el que causa preocupació a totes aquelles persones que treballen per la defensa i la promoció dels drets humans de les dones. En aquest context, la 57 ª sessió de la CSW suposarà una oportunitat clau per avançar amb el programa sobre els drets humans de les dones i intensificar l’acció a nivell mundial amb vista a eliminar la violència contra les dones i les nenes. A la UE li correspon un paper important i ha d’adoptar totes les mitjanes necessàries per garantir un resultat positiu.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: