Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Dones emprenedores i professionals
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Tarifes de Publicitat
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 26-06-2019
>
<
Juny'19
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Internacional : Breus

Caddy Adzuba, la veu de les dones a l’Àfrica

dijous 4 de setembre de 2014

Caddy Adzuba, la veu de les dones a l'Àfrica

Caddy Adzuba coneix bé què és la violència. Ha estat víctima, testimoni i, des de fa anys, altaveu dels abusos que cada dia dessagnen i traumatitzen a la República Democràtica del Congo, el conflicte més mortífer des de la Segona Guerra Mundial.

Va néixer a Bukavu, al sud-oest de la RDC, el 1981 i la guerra va marcar la seva adolescència. Es va llicenciar en Dret per la Universitat Oficial de Bukavu, i treballa com a periodista a Ràdio Okapi, l’emissora de la Missió de Nacions Unides al país, que emet des de 2002 en tot el territori d’aquest país.

Adzuba ha denunciat a través del periodisme les tortures i violacions de què són víctimes les dones i les nenes congoleses i promou la seva reinserció en una societat en la qual són, per aquest fet, repudiades. I aquest compromís gairebé li costa la vida. Dues vegades ha estat a punt de morir assassinada i té protecció de l’ONU perquè segueix amenaçada de mort.

Membre d’Un altaveu per al Silenci, de la Fundació Euroàrab, i de l’Associació de Dones de Mitjans de Comunicació de l’est del Congo, ha realitzat diferents al.legacions a la Cort Penal Internacional i al Senat dels Estats Units denunciant les violacions de les dones de la República Democràtica del Congo. Es calcula que, des de l’inici del conflicte, hi ha una mitjana de quaranta violacions diàries de dones i nenes.

(...)

"Símbol de la lluita pacífica contra la violència"

El seu compromís amb la llibertat de premsa i els drets de la dona li han merescut nombrosos reconeixements. L’últim, el premi Príncep d’Astúries de la Concòrdia, fallat aquest dimecres i que la reconeix com un "símbol de la lluita pacífica contra la violència que afecta les dones, la pobresa i la discriminació, a través d’una tasca arriscada i generosa ".

També ha rebut el Premi Internacional de Periodisme Julio Anguita Parrado 2009 i el de l’Associació de Dones Periodistes Club de les 25 El 2010 la Universitat de Màlaga li va atorgar el Premi Internacional Llibertat de Premsa i, el 2012, va rebre el Premi Dona de l’Any del Consell Regional de la Vall d’Aosta (Itàlia).

Font:RTVE

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: