Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Tarifes de Publicitat
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 19-07-2019
>
<
Juliol'19
llmamejovessum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Societat : Breus

Calala aprova les donacions de 2013 per a grups i organitzacions de dones

dimecres 12 de juny de 2013

Calala aprova les donacions de 2013 per a grups i organitzacions de dones

Al llarg del 2013, Calala repartirà entre vuit grups i organitzacions un total de 19.000 euros, procedents de les nostres activitats de recollida de fons i de les donacions individuals aconseguides el 2012: en el marc del programa de suport a organitzacions i fons de dones de Centreamèrica, efectuarem donacions a la Colectiva Juvenil Feminista de El Salvador, El Foro de Mujeres por la Vida de Honduras y el grup Mujeres Ixchel de Guatemala, i mitjançant el programa de recolzament a organitzacions de dones migrades de l’Estat Espanyol repartirem les donacions entre Mujeres con Voz; la Red de Mujeres Latinoamericanas y del Caribe en España; las Brujas Migrantes de Radio Vallekas; el grup de treballadores de la llar al que dóna suport l’ Oficina de Derechos Sociales de Sevilla i la cooperativa Tamaia-Viure sense Violència.

Com ja sabreu, a més de donar suport a aquests grups amb les nostres donacions anuals, des Calala-Fons de Dones aconseguir recursos per a altres organitzacions a través d’altres programes i amb el suport de donants institucionals. Volem agrair-vos a totes i tots les aportacions que heu fet i presentar-vos el treball de les organitzacions de dones que es beneficiaran de la vostra solidaritat i de la tasca de Calala-Fons de Dones en defensa dels drets de les dones a les dues ribes de l’Atlàntic.

En el Programa per a Amèrica Llatina, enguany hem decidit centrar-nos en donar suport a organitzacions de dones d’ Amèrica Central, i després d’haver convidat sis grups a participar en la nostra convocatòria, hem seleccionat a tres:

Colectiva Juvenil Feminista de El Salvador, a qui recolzarem amb 3.900 euros per a la seva tasca de coordinació de feministes joves de diferents municipis del país per incidir en la població jove a favor dels drets sexuals i reproductius de les dones, i per l’eliminació de la violència i l’assetjament sexual mitjançant diferents disciplines artístiques com el teatre, la dansa, les batucades.

Foro de Mujeres por la Vida d’Honduras, un espai de coordinació de diferents organitzacions de dones del nord d’Hondures, dedicat a l’enfortiment dels grups locals amb activitats de formació feminista. Calala recolzarà amb 3.500 euros el treball d’aquesta organització, amb formacions sobre la violència contra les dones, i la militarització de la societat, els drets sexuals i reproductius, i eines com els seus programes de ràdio i els seus butlletins de comunicació.

Grupo Mujeres Ixchel de Guatemala a qui ja vàrem recolzar en la nostra convocatòria de 2012. Aquest any rebran una donació de 2.600 euros, per tal d’enfortir el seu gran treball en comunicació, el seu activisme en xarxes socials, i la seva oferta de formació feministes per a dones. A les Ixchel les vam conèixer quan vivien a Barcelona, ​​que ja tenien funcionant el seu blog i realitzaven els seus tallers en comunicación; després van tornar a Guatemala i des d’aquí volem seguir-les recolzant.

Al programa de l’Estat espanyol, hem decidit continuar donant suport a dues de les organitzacions amb les que ja treballàvem l’any passat i incorporar nous grups:

Mujeres con Voz, grup de dones migrants de Bilbao, que gestiona l’Escola de Apoderament de Getxo i ofereix un servei d’atenció a treballadores de la llar que han patit assetjament sexual als domicilis on treballen. El 2012 van presentar la fotonovel·la en la que narraven les experiències de les dones que participen d’aquest servei, i aquest any han publicat una investigació sobre la genealogia del treball de cura de persones a Euskadi. Calala els dóna suport amb 3.000 euros.

La Red de Mujeres Latinoamericanas y del Caribe en España, amb seu a Madrid, que aplega diferents organitzacions del migrades de l’Estat espanyol i treballa per unir les agendes i difondre les campanyes dels grups membres. A més, cada any realitzen una trobada estatal en què tracten temes d’actualitat: el 2012 van debatre sobre els canvis en l’estatut laboral de les treballadores domèstiques, i enguany analitzaran les estratègies de les dones migrants enfront de la crisi. Calala dóna suport a la organització d’aquesta trobada amb 3.000 euros.

Brujas Migrantes de Radio Vallekas, un grup informal de dones i amigues que des de 2012 es reuneixen per fer un programa de ràdio en què explicar la seva experiència com a dones migrades a Madrid, i com a treballadores de la llar. Podeu escoltar els seus programes a la web de Radio Vallekas. Des Calala les recolzem amb 1.000 euros perquè puguin comprar el material tècnic necessari per preparar els seus programes, que normalment graven a casa a través d’ordinador, ja que la majoria són treballadores de la llar i tenen poc temps per poder reunir-se.

El grup de treballadores de la llar al que dóna suport l’ Oficina de Derechos Sociales de Sevilla (ODS), impulsat per les treballadores de l’ODS gràcies al seu compromís per a treballar amb les migrants, majoritàriament treballadores domèstiques. El compromís de Calala és recolzar-les amb 1.000 euros perquè el grup pugui anar consolidant-se i adquirint autonomia en aquest 2013. A més, intentarem connectar-les amb la resta d’organitzacions de l’Estat espanyol perquè coneguin altres experiències de suport mutu.

Tamaia-Viure sense Violència. Aquesta cooperativa de Barcelona, ​​amb més de 20 anys d’història, treballa per l’eradicació de la violència masclista i per la construcció de vides plenes de llibertat i amor. Esdevè un grup de referència en el treball amb dones que demanen ajuda per sortir del cercle de la violència, que ha creat la seva pròpia metodologia respectuosa amb el procés d’identificació i curació del dany. Des de 1999 treballa amb un grup de mentores, dones que han viscut violència i, un cop finalitzat el seu procés de recuperació, donen suport a altres dones que es troben en aquesta situació. Calala ha aportat 1.000 euros a aquesta donació, compartida amb el Fons de Dones de la Mediterrània.

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: