Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Ni + ni - = s
Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 25-09-2018
>
<
Septembre'18
llmamejovessum
2728293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Convocatoria destacada

Internacional : Breus

Canadà deporta a Pakistan a una dona en risc de lapidació per un ’crim d’honor’

dimecres 17 de setembre de 2014

Canadà deporta a Pakistan a una dona en risc de lapidació per un 'crim d'honor'

Canadà ha deportat aquest dimarts a Pakistan a Jamila Bibi, una dona de 65 anys que va arribar com a refugiada al país en 2007, tot i que hi ha el temor que sigui lapidada per un "crim d’honor".

L’advocat de Bibi, Bashir Khan, ha confirmat a mitjans locals la seva deportació després d’haver estat arrestada la setmana passada per les autoritats migratòries canadenques. La televisió canadenca CTV va emetre imatges de Bibi plorant a l’aeroport de Saskatoon, al Canadà, mentre esperava a embarcar en un vol amb destinació al Pakistan.

Bibi, que treballava com a cuinera a la província canadenca de Saskatoon, va fugir del Pakistan el 2007 quan la família del seu espòs la va acusar d’adulteri i la va amenaçar amb la lapidació per "salvar" l’honor familiar. La petició de refugi de Bibi va ser rebutjada el 2011 per les autoritats canadenques i, malgrat els intents del seu lletrat, un tribunal d’apel · lacions va rebutjar dilluns l’últim recurs legal presentat perquè pogués quedar-se a Canadà.

La jutge Marie-Josée Bédard dir en la seva decisió que Bibi no li havia "convençut" que patirà un "dany irreparable si és expulsada al Pakistan". Organitzacions de drets humans han assenyalat que cada any centenars de persones, la majoria dones, són assassinades al Pakistan en casos de "crims d’honor".

Segons les dades de la Comissió de Drets Humans del Pakistan (HRCP), 913 dones van morir el 2012 víctimes de crims d’honor, tot i que els experts consideren que les xifres reals són molt més altes. L’ONU, la Unió Europea i els Estats Units han demanat al Pakistan que actuï per acabar amb aquest tipus d’assassinats.

Tot i això, el ministre de Seguretat Pública de Canadà, Steven Blaney, també es va negar a suspendre l’ordre de deportació, per la qual cosa Bibi va ser expulsada al Pakistan. El passat mes de novembre, l’Oficina de Drets Humans de Nacions Unides va començar a investigar el cas de Bibi a petició del seu advocat i va sol · licitar a les autoritats canadenques que interrompessin el procés de deportació fins a poder revisar la seva situació.

Organitzacions com Amnistia Internacional també han criticat que el Govern del primer ministre canadenc, el conservador Stephen Harper, no detingués la deportació de Bibi.

Veure en línia : El mundo /EFE

Respondre a aquesta breu

En col.laboració amb: