Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Per a que us sigui més facil de compartir, comparar, destriar ... us deixem aquí tots els videos en un sol post, de cada una de les taules en que es van desenvolupar les segones Jornades de dones liderant les TIC el passat 17 de Novembre

Tots els Videos de les 5 taules de les Jornadas Womanlidertic 2016

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Tarifes de Publicitat
Dones emprenedores i professionals
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Ni + ni - = s
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 20-05-2018
>
<
Maig'18
llmamejovessum
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Mercat laboral

Canvi en l’estructura per sexes de la desocupació

dijous 24 de gener de 2013

Canvi en l'estructura per sexes de la desocupació

Una de les dades més destacats de l’EPA publicada avui sobre l’últim trimestre del 2012 és el canvi en l’estructura per sexes de la desocupació, que reverteix la tendència de l’últim any i passa a afectar molt més a les dones que als homes: en els últims tres mesos 68.700 dones han perdut la feina, per 28.200 homes.

Donada la forta segregació per sexes del nostre mercat de treball (que explica que en els primers anys de la crisi la caiguda de la construcció arrossegués sobretot l’ocupació masculí), un dels factors que expliquen que ara la destrucció d’ocupació estigui afectant tot a les dones és la forta caiguda de l’ocupació pública (-7,1% anual, enfront del - 4,1% del privat). Els 49.400 llocs de treball públics que s’han perdut en el trimestre reflecteixen que les administracions públiques, fortament endeudas, pretenen reduir el seu dèficit via ocupació. Poden fer-ho perquè en els últims anys s’havien convertit en la principal font de contractació temporal del mercat de treball espanyol.

Qui les administracions liderin la destrucció d’ocupació és una via perillosa per tres raons: perquè agreuja la caiguda del consum de les famílies, perquè aprofundeix en el deteriorament dels serveis públics (que prestaven els treballadors ara acomiadats), i perquè augmenta encara més la desigualtat de rendes. Les administracions segueixen contractant assessors de lliure designació, amb sous alts, mentre destrueixen ocupació per la base, feminitzada i precaritzada.

Quant a l’activitat, s’alenteix el creixement de la taxa d’activitat femenina, que en l’últim any ha crescut un 0,48% mentre la dels homes ha baixat un 0,45% (descens que ara s’atura, possiblement perquè en activar alguna cosa a l’ocupació juvenil es talla l’abandonament dels treballadors joves cap als estudis). Aquest creixement més lent de la taxa d’activitat femenina no seria tan negatiu si signifiqués que les treballadores més joves estan optant per formar-se quan no troben feina.

Carmen Sarasúa - Profesora de Historia Económica de la Universidad Autónoma de Barcelona
A El Plural

Documents adjunts

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: