Buscar

NETWORKING

Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Tuenti Flickr
Youtube Delicious Slideshare DEX para Android DEX para Apple FavoritsSi vols publicitar-te en aquesta pàgina, fes clic aquí

Multimedia

Perquè us sigui més fàcil de compartir, comparar, escollir ... us deixem aquí tots els vídeos en un sol post, de cadascuna de les taules en què es van desenvolupar les Quartes Jornades de Dones liderant les TIC el 15 de novembre passat

Recull de Videos WomanLiderTIC 2018

Canal Dones en Xarxa

Banners

Catàleg d'activitats de Dones en Xarxa
Dones emprenedores i professionals
Clínica de reproducció assistida BcnIVF
Ni + ni - = s
Jornades Internacionls de dones liderant les TIC
Tarifes de Publicitat
Webs Locals

Agenda [+]

Avui és: 18-01-2019
>
<
Gener'19
llmamejovessum
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Emprenedores
II Edició del fòrum fem.talent

Capital relacional pel talent femení

dilluns 25 de febrer de 2013

Capital relacional pel talent femení

L’edició de fem talent d’aquest any ha coincidit i no per casualitat amb el Dia contra la desigualtat salarial per raó de gènere . Fem talent és una iniciativa innovadora de la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCAT) que, juntament amb altres organitzacions com la Regidoria de la Dona i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona, promou la igualtat d’oportunitats i la gestió del talent femení a l’Economia del Coneixement.

En aquesta segona edició, el fòrum ha comptat amb quatre taules de debat i dues ponències, a més dels discursos de benvinguda i cloenda. Pel que fa a la taula de debat sobre Talent Femení i Capital Relacional, en el que s’analitza el paper de les associacions de dones relacionades amb el talent, des del punt de vista de que les associacions com a actiu molt important al nostre país, moderada per Carme Garcia Ribas , Directora del Màster en Lideratge Femení d’ESCI-UPF qui ha incidit en la necessitat d’aflorament del talent femení i del capital relacional, “les dones som subjectes de la nostra vida, no objecte de la societat”. La discriminació o menystenir el treball de les dones, és producte d’una cultura mil·lenària de la qual, les “dones som hostes” en un marc conceptual que és el patriarcat.

La taula es basa en l’anàlisi del paper de les associacions de dones relacionades amb el talent. La gent i les associacions són un actiu molt important al nostre país. Gràcies a la xarxa, la gent pot reubicar-se. Participaran representants d’associacions d’empresàries. La reivindicació del paper de la xarxa i del capital relacional “de vegades per sobre de la formació”, va apuntar una de les ponents.

El canvi del llenguatge, l’empoderament que no es pot aconseguir sense la complicitat del llenguatge va tenir la formulació precisa “de botigueres a empresàries”, les dones no es senten empresàries ni emprenedores, més aviat botigueres. El llenguatge és molt important, conforma la realitat, a partir del llenguatge, hi ha canvis d’actituds.

Les intervencions van ser de la Sra. Pilar Roch, portaveu i Business Development Manager de Womenalia, la Sra. Emma Vigo, membre de la Junta del Club Dones Politècniques de la UPC Alumni, la Sra. Montse Vilamitjana, Directora de l’Associació Directives, Empresàries i Professionals del Vallès – ADE Vallès, la Sra. Carolina Martel, Presidenta d’ASDEM Montcada, Associació de Directives, Empresàries i Professionals de Montcada i Reixac, Sra. Argelia Garcia, Presidenta de la Comissió de Sòcies i Activitats de la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora – Fidem, Sra. Mercè Carreras, Directora de Barcelona-Shanghai Women Bridge, la sra. Mª Elena Mora, membre de la Junta de l’Associació Odame i secretària de BPW Club Barcelona i la Sra. Joana M. García, membre de la Junta Xarxa de Dones Emprenedores d’Esplugues.

Introduïa la taula la Sra. Maria Reig, de Capital Group amb la ponència “Talent, territori i Tecnologia”, Maria Reig va animar a les dones a no deixar-se emportar per les paraules descoratjadores dels qui ens envolten, sovint per por “al fracàs de les dones”, però al cap i a la fi “estem aquí per canviar alguna cosa al món”, diu Reig, qui va filar un discurs al voltant de la creació i la diversitat com a valors en el món “estem en un moment similar a l’arribada de l’electricitat. Avui hi ha més talent i quan hi ha més talent, la informació es comparteix.”
Així, per a Maria Puig - l’escola i l’administració, en certa manera es converteixen en factors contraris a la creativitat i al talent perquè “l’escola uniformitza” i l’administració “posa traves a la imaginació i a l’emprenedoria, cal que l’administració es posi a disposició del talent”.

Afegir un comentari


moderació a priori

Aquest fòrum és moderat a priori: la seva contribució no es mostrarà fins que no hagi estat validada per l'administrador del lloc.

  • (Per crear paràgrafs, deixeu simplement unes línies buides.)

Qui sóu? (opcional)

En col.laboració amb: