Els meus espais

sexejove130

Vacuneu-vos contra la grip
sexualirepro130x130
Instituto de la Mujer
Fondo Social Europeo

L'orientació sexual

L'orientació sexual

És la preferència en els sentiments amorosos, en el desig i l’atracció sexual cap a una persona del teu mateix sexe (orientació homosexual), del contrari (orientació heterosexual) o d’ambdós sexes (orientació bisexual).

L’orientació sexual  és  un continu amb un gradient que aniria des de la homosexualitat fins l’heterosexualitat, passant per la bisexualitat. És a dir, gràficament seria:
_________________________________________________________________
(0)Homosexualitat                       (50)Bisexualitat                (100)Heterosexualitat

Cada persona se situa en el continu, per exemple:

 • 20, seria, en aquest cas, preferentment homosexual
 • 85, seria preferentment heterosexual
 • 60, bisexual però amb tendència més cap a l’heterosexualitat
 • 40, bisexual amb tendència a l’homosexualitat

Cada persona se situa en un punt… però no té perquè ser inamovible per a la resta de la seva vida. Sinó que pot ser canviant i aquí juguen un paper molt important les vivències de cada persona i el seu entorn més proper. De fet, la pressió social i cultural pot provocar que una persona es decanti per l’opció que li resulti millor o més adaptativa en un determinant moment.

Els dubtes sobre l’orientació sexual són freqüents. En ocasions es poden experimentar dubtes malgrat tenir una conducta clarament definida. No cal confondre les fantasies o els desigs que apareixen ocasionalment amb les preferències sexuals o l’orientació sexual.

Tot i que hi ha diverses teories que intenten explicar el perquè de les diferents orientacions sexuals, no hi ha consens científic al respecte. És important acceptar que totes les orientacions sexuals són igualment vàlides i que s’han donat en tots els temps i en totes les cultures.

Has experimentat en algun moment dubtes respecte a la teva orientació sexual? Has tingut fantasies sexuals o conductes diferents a la teva orientació sexual preferent?

Bookmark and Share

9 comentaris a L’orientació sexual

 • Vicki

  No sabia que existia aquesta gradació. Pensava que això era de blanc o negre. On puc obtenir més informació sobre el tema?? Em sembla molt interessant!!! Com es marca la gradació??

 • Vicki,

  doncs ja veus que no és ben bé blanc o negre, sinó moltes tonalitats de gris. La gradació la marca cada persona en cada moment de la seva vida. Et recomano “Sexe Jove” de l’editorial Marge Books per començar.

  Una abraçada!

  Carla

 • Cristina

  És un tema últimament molt polititzat. Penso que encara hem de correr força camí per acceptar ja d’entrada els homosexuals i molts més els bisexuals, moltes vegades titllats com a viciosos.

  És la primera vegada que entro i m’ha agradat molt. Enhorabona!

  • Gràcies, Cristina, pel comentari. Suposo que tens raó sobre que falta força camí per recórrer, tot i que mica en mica entre tots i totes l’anirem fent.

   Un petó!

   Carla

 • laura

  tinc un dubte sobre orientació sexual, com pots estar segur del que t’grada, és a dir, posaré un caS:

  jo tinc novio, i sempre sempre he estat amb noi, però ami em “calenten” les noies, m’agrada veure tan noies com nois despullats, es cert que amb els nois tinc com mes facilitat, hi ha alguna possiblitat que sigui per por al rebuig de les noies?

  en certes ocasions m’he trobatamb amigues molt homofobes, en altres en amigues que “juguen sexualment” amb mi, però que mai ser si ho fan de veritat o en conya, tot i k saben que ami no em faria res estar amb una noia…

  i quan saps que és el que vols, cm els hi expses als teus pares? ( sabent que volen que estigu amb un noi)…

  ( potser ho he escrit una mica liat, però ha sigut tal com m’ha vingut) n peto!

  • Carla

   Laura,

   t’has explicat molt bé perquè és un tema personal força complicat. Plantejat que potser puguis estar més a prop de la bisexualitat i això significa que també et puguis sentir atreta per determinades noies.

   No poses l’edat que tens, però t’adonaràs que amb el temps acabes clarificant i acceptant on et trobes en el gradient apuntat en el post i quan ja ho tinguis assumit és el moment d’explicar-ho al teu entorn més proper, amb naturalitat. Hi ha persones que necessiten de l’ajuda professional o d’algun grup d’ajuda mútua, però d’altres ho clarifiquen totes soles.

   Una abraçada!

   Carla

 • Jo coneixia l’existència de l’Escala de Kinsey:
  http://es.wikipedia.org/wiki/Escala_de_Kinsey
  Interessant si més no.

 • Paula

  Tinc tretze anys i des de fa casi un mes novia. Ens hem liat varios cops però volem anar una mica més lluny i no se molt be com fer-ho.
  Un peto molt fort a tothom.

  • Carla

   Paula,

   podeu començar per masturbar-vos juntes i així podeu anar aprenent com ho fa l’altra i també què us agrada a cadascuna. Pot ser molt gratificant per les dues veure com l’altra s’ho passa bé, i també aprendreu juntes.

   Un petó a les dues!

   Carla

Deixa un comentari

 

 

 

 

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>