Els meus espais

sexejove130

Vacuneu-vos contra la grip
sexualirepro130x130
Instituto de la Mujer
Fondo Social Europeo

El condó: mites i negociació

El condó, mites i negociacióGairebé tothom sap que la utilització correcta d’un condó evita un embaràs no desitjat i també una possible infecció de transmissió sexual. Però si observem les dades d’embarassos, avortaments i infeccions de transmissió sexual en les persones joves, ens adonem que alguna cosa no quadra. És a dir, la majoria sap que ha d’utilitzar el condó, però moltes parelles no l’acaben utilitzant.

Un dels possibles problemes és la gran quantitat de mites que existeixen al voltant del preservatiu i que tenen el seu origen en el desconeixement i els prejudicis que es transmeten mitjançant el boca-orella:

 • ‘El condó talla el rotllo’: perquè no s’introdueix com un element més de la relació sexual, amb naturalitat.
 • ‘Amb el condó perdo sensibilitat’: és difícil que el gruix d’un preservatiu (entre 0,06 i 0,07 mm) dificulti tenir sensacions plaents a cap noi o noia.
 • ‘Es trenquen amb molta facilitat’: comprar-los de qualitat, manipular-los correctament i conservar-los en llocs adequats evita que es trenquin.
 • ‘No hi ha condons de la meva talla’: les marques més comunes tenen diferents talles que s’adapten a qualsevol grandària de penis.
 • ‘Perdo l’erecció després des col·locar-me’l: mols xicots viuen la utilització del condó de manera imposada i no com la millor opció i la més saludable per ell mateix i la seva parella. Perden l’erecció perquè estan pendents del condó, però la poden recuperar ràpidament si es tornen a concentrar en les sensacions sensuals i sexuals.
 • ‘Tinc al·lèrgia al làtex’: existeixen preservatius que no contenen proteïnes de làtex.

 

Sovint, abans de la relació sexual entre dues persones, s’estableix una “negociació” -implícita o explícita- sobre la utilització del condó que pot acabar amb la decisió de no utilitzar-lo perquè triomfa algun dels mites enumerats abans. És important no tenir vergonya en negociar davant una parella la utilització del condó, perquè d’això depèn la nostra salut.

T’has trobat amb alguna parella que no ha volgut utilitzar condó? Què vas fer? Has sentit algunes altres expressions falses sobre el condó?

Bookmark and Share

3 comentaris a El condó: mites i negociació

 • Júlia
  (de Barcelona)

  Hola Carla, tinc un problemeta…
  jo entenc totes aquestes coses sobre preservatius i les defenso, no vull córrer riscos d’embaràs ni de res, però què passa quan li intentes fer entendre a una persona i s’encaparrona en que la primera vegada es tan superespecial que no el vol utilitzar? (jo crec que per por a que no ho pugui gaudir plenament)
  així anem malament, perque cap del dos surt guanyat ja que al final no s’arriba a fer res de res.
  com pots convèncer a aquella persona sense que es cansi de tu i li semblis pesada?
  m’agradaria molt que la meva parella no estigues tan obsesionada ni fos tan egoista de no utilitzar-lo…
  ostres, es que a més resulta que com sap que no es podrà arribar a res no te ganes ni de jugar perquè sap que li vindran ganes i no ho podrà fer perquè no el deixaré… a mi també em resulta fotut.
  amb lo sana que es la vida sexual ben duta i lo pobre que es la nostra per un encaparrament.
  que puc fer?

 • Carla

  Júlia,

  Suposo que parlar amb ell ja ho has fet, pel que comentes… A vegades funciona millor, parlar-ho no el moment del “calentón” sinó quedar tranquil•lament per arribar a un acord.

  Utilitza l’estratègia de portar un condó a la conversa i quan ell et manifesti o creguis que està deixant entreveure que no sentirà el mateix plaer, treu el condó, desenrotlla-li en dos dits i acara-nos-li amb el preservatiu suaument i després fort, simulant un coit, després treu-lo i fes les dues accions exactament igual sense el preservatiu posat als dos dits i demana-li si les sensacions han estat gaire diferents. Fes tu també la prova i parleu-ne sobre l’experiència, no sobre suposicions.

  També explica-li com ets sents i la decepció que també suposo per tu no tenir relacions sexuals, però que la seguretat és molt important per tu.

  Espero que vagi molt bé!

  Un petó,

  Carla

 • Júlia

  Moltes gràcies Carla! :) ho intentaré, sembla bona idea…
  un altre peó per tu,

  Júlia

Deixa un comentari

 

 

 

 

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>