Els meus espais

sexejove130

Vacuneu-vos contra la grip
sexualirepro130x130
Instituto de la Mujer
Fondo Social Europeo

La marxa enrere

La marxa enrere

La marxa enrere, és a dir, retirar el penis de la vagina abans de l’ejaculació, és una pràctica força estesa entre joves i persones adultes, però gens segura.

Moltes persones creuen que si el xicot treu el penis quan comença a tenir la sensació d’ejacular, evitarà l’embaràs en la parella, però no és cert. Abans del gruix de l’ejaculació, el penis expulsa el líquid pre-seminal que pot contenir espermatozous. Per dir-ho més col·loquialment: “abans de ploure, plovisqueja”.

A més a més, el fet d’haver d’estar constantment pendent del moment de l’ejaculació, provoca que els dos membres de la parella no gaudeixin del tot de la relació sexual: ell perquè no s’ha de despistar i en el moment de màxim plaer,  ser conscient de treure el penis de la vagina;  i ella patint durant la relació sexual i també després,  perquè ell controli la seva ejaculació i no la deixi embarassada.

També cal aclarir que el líquid pre-seminal pot contenir microorganismes i per tant, també pot haver-hi contagi d’infeccions de transmissió sexual.

Ah! I això també és vàlid per les parelles que només utilitzen el preservatiu al final de la relació sexual… el condó s’ha de col·locar des del primer moment que el penis entra en la vagina!

Per tant, cal utilitzar un mètode anticonceptiu fiable, adequat a cada parella i fer-lo servir correctament.

Bookmark and Share

Deixa un comentari

 

 

 

 

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>