Els meus espais

sexejove130

Vacuneu-vos contra la grip
sexualirepro130x130
Instituto de la Mujer
Fondo Social Europeo

La virginitat

La virginitatFa uns dies, una amistat que tinc al Facebook em va enviar un missatge perquè tenia dubtes sobre què és ser verge o què és la virginitat i quina relació té amb l’himen.

Verge” és aquella persona, noi o noia, que no ha tingut mai cap relació sexual. Aquest concepte de “relacions sexuals” què inclou? Relacions sexuals inclouria no només el coit vaginal, sinó també el coit anal, la fel·lació,… per tant, això significa que una persona que hagi mantingut qualsevol d’aquestes pràctiques sexuals ja no és verge.

Ara bé, històricament, la virginitat només s’ha tingut en compte per a les dones, i sempre ha estat relacionada amb l’existència de l’himen i amb el sagnat en la primera penetració vaginal; encara que algunes de les proves que havien de superar les dones de la nostra cultura en altres èpoques per demostrar la seva virginitat resulten, avui dia, absurdes i increïbles.

L’himen és una fina membrana que es troba a l’entrada de la vagina. No té cap funció biològica, que se sàpiga, i presenta una o més perforacions que permeten la sortida del flux menstrual. Generalment, l’himen s’estén per una part, no tota l’obertura vaginal, amb una forma de mitja lluna.

El fet que l’himen estigui intacte o perforat no és un indici sòlid que la noia ha tingut relacions sexuals amb penetració vaginal, perquè hi ha dones que neixen amb un himen incomplet o sense ell; i també perquè l’himen pot perforar-se o estirar-se per l’exercici físic, per exemple, o per la introducció del dits a la vagina…

A més, el coit no sempre esquinça la membrana de l’himen, sinó que només l’estira perquè és molt flexible. I en el cas que es trenqui, no sol sagnar gaire ja que l’himen està poc vascularitzat, generalment tenyeix el fluix de color rosat.

Fer càbales de si es té l’himen intacte hauria de pertànyer al passat, ja que això d’haver de “demostrar la virginitat” és una de les discriminacions que les dones hem patit en la nostra cultura durant molts segles, i que malauradament encara pateixen moltes dones en cultures properes a la nostra.

Què opineu sobre la virginitat? Per què creieu que encara continua sent un tema tan important per algunes noies i alguns nois?

Bookmark and Share

Un comentari a La virginitat

  • Lidia
    (de Cubelles)

    Hola!
    Moltes persones consideren la integritat de l’himen com el testimoni de la virginitat femenina i dic només femenina. Manca d’informació és clar!!
    Els adolescents d’ara no li donen la importància que se li donava fa alguns anys ADG!! Ara els joves practiquen la sexualitat amb més llibertat cosa que si saben fer amb els mitjans necessaris és magnífic.

Deixa un comentari

 

 

 

 

Pots utilitzar aquestes etiquetes HTML

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>