Els meus espais

sexejove130

Vacuneu-vos contra la grip
sexualirepro130x130
Instituto de la Mujer
Fondo Social Europeo

Consultori 2: març 2010

consultori esta tancat

27 comentaris a Consultori 2: març 2010

 • Sandra Mir

  Sobre les malanties de Transmissió sexual, voldria saber si és recomanable fer-se la prova abans i a la tornada de viatges a altres països, especialment si s’han mantingut relacions sexuals amb diverses persones….

  Sandra Mir

  • Sandra,

   és important, sempre que viatgis, endur-te preservatius (en alguns països pots tenir dificultats per trobar-ne) i utilitzar-los si tens relacions sexuals amb diferents persones. La prova o les proves te l’has de realitzar sempre que tinguis la sospita que t’has infectat, independentment que hagis viatjat o no.

   Cuida’t i una abraçada!

   Carla

 • María

  En quant a les relacions afectivas. Les dones joves a vegades ens veiem forçades psicologicament a manetnir relacions amb les parelles perquè sembla que si no ho fas ets una “estreta” i és clar, tu vols quedar bé amb el novio, però amb precaucions i dins una atmosfera adequada, no fer-ho perquè si, ja m’entens oi Carla?? Suposo que algunes de nosaltres ens ha passat això algun cop. Quin consell ens dones?
  maría

  • Doncs, María, sé que és una decisió força complicada, però és important tenir clar què vols fer. Si una se sent preparada i vol tenir relacions sexuals no té perquè negar-se, però si hi ha dubtes, el millor es parlar-ho obertament amb la parella i esperar a que arribi el moment adient. A vegades els dubts i les pors vénen perquè no es parla obertament amb la parella de temes com “quin mètode utilitzar”, “on es tindran les relacions sexuals”,… sovint, si se’n parla els dubtes es dissolen…

   Una abraçada!

   Carla

 • Lalivaz

  Qué pasa si se nos queda el preservativo dentro y durante la extracción se quedan restos? hay peligro de alguna secuela fisica o de otro tipo de trauma??

  • Si se queda un preservativo dentro hay que intentar extraerlo introduciendo los dedos en la vagina con cuidado. No tiene porqué haber ninguna secuela física y lo único que puede quedar es una angustia de que el próximo se vuelva a romper.

   Si los preservativos se manipulan correctamente la probabilidad de roturas es muy pequeña. Hay que conservarlos correctamente: no dejarlo cerca de fuentes de calor (la guantera del coche en verano suele serlo) y llevarlos protegidos (no con un montón de otras cosas en el bolso sin la caja, por ejemplo; o mucho tiempo en un bolsillo) y colocarlo cuidando de no rasgarlo con las uñas y dejando el repositorio de semen sin aire.

   Otra cosa importante: si el preservativo se ha quedado dentro y el chico ha eyaculado,
   hay riesgo de embarazo por lo que es recomendable tomar la anticoncepción de emergencia.

   Un saludo,

   Carla

 • monkey

  Carla!!! m’han fet la prova del Papanocolau, que és això?
  és una malaltia de transmissió sexual? que em pot passar?

  • La prova de Papanicolau és el nom que també se li dona a la citologia vaginal ( se li diu així pel metge grec,Georgios Papanicolaou, que va començar a fer aquest tipus de prova). Justament és la prova que es fa per diagnosticar possibles malalties o infeccions. Llegeix-te el post sobre la revisió ginecològica i tindràs més informació.

   Una abraçada!

   Carla

 • Marga Gil

  Hola Carla! Tinc un periode molt irregular, creus que això pot afectar a la sensibilitat en les relacions sexuals o en la fertilitat?? Està relacionat?

  • Marga,

   els primer periodes ja solen ser força irregulars, però si persisteixen s’ha de consultar amb el o la metge de família o amb un o una professional de la ginecologia. De totes maners no pateixis perquè no solen afectar a la sexualitat i sovint tampoc a la fertilitat.

   Una abraçada,

   Carla

 • Rosa

  Carla!!, Una pregunta sobre temas de mujeres más adultas…Tengo 57 años y no tengo la mestruación desde los 45, ¿Tendré que esperar mucho para que desaparezcan los síntomas de menopausia??

  • Rosa,

   depende a los síntomas a los que te refieras… los hay que seguramente ya te pasaron hace tiempo y en cambio otros que ya se harán crónicos. Por ejemplo la sequedad vaginal que muchas mujeres refieren después de dejar de tener la regla ya será para siempre y es importante remediarla con cremas y lubricantes vaginales en el momento de la relación sexual o algunos incluso como si se tratara de una crema hidratante más… Consulta esos síntomas con tu médico o médica de familia o con tu ginecolog@ porque a veces hay tratamientos sencillos y naturales que pueden aliviarte.

   Un saludo!

   Carla

 • Núria

  Hola Carla,

  Voldria saber on està exactament el Punt G i com puc ajudar a la meva parella perquè el trobi?

  Gràcies per aquesta iniciativa tan bona,
  Núria

  • admin

   Núria,

   tot i que escriuré un post amb més detalls et contesto breument: es localitza en el terç anterior de la paret vaginal, sota l’ós púbic. La millor manera de trobar-lo és que la teva parella introdueixi el dit a la vagina, fent com un ganxo i com si volgués tocar la part interna del pubis. Ha de pressionar lleugerament amb diferents ritmes i que tu també el vagis guiant explicant que sents.

   De totes maneres pensa que és més interessant a vegades cercar-lo amb la teva parella que trobar-lo….

   Una abraçada,

   Carla

 • Mercè

  Hola Carla,

  M’estic prenent anti-conceptius orals. El cicle és de 21 pastilles per 21 dies i després descanso durant 7 dies. En aquest període de temps, si no utilitzo cap altre mètode anti-conceptiu, em puc quedar embarassada?

  Gràcies,
  Mercè

  • Mercè,

   si t’has pres correctament les 21 pastilles, la setmana de descans estàs “protegida” davant l’embaràs i per tant no cal utilitzar un altre anticonceptiu.

   Una abraçada,

   Carla

 • Sonia

  Hola Carla! Tengo una pregunta sobre la píldora postcoital: ¿Hay un límite en la cantidad de píldoras que se pueden tomar? No me refiero a usarlas como método anticonceptivo, sino a tener que tomar más de una en un período de tiempo no muy largo (2 en 6 meses).
  Una vez un médico hizo una comparación (“es como todas las píldoras anticoncep.q te tomas en un año”) y no sé si es cierta… En todo caso ¿Qué efectos “colaterales” puede provocar? ¿Es mejor no tomarla si ya la as tomado hace unos meses?

  • Sonia,

   la comparación que te hacía el médico es porque como ya comentas, el tratamiento post-coital no es un método anticonceptivo sino de emergencia, por lo que no es conveniente tomarlo muy a menudo. Ahora bien, si crees que puede existir riesgo de embarazo por fallo del método utilizado, hay que sopesar los inconvenientes del tratamiento ( si estás sana no son tantos) respecto a la posibilidad de un embarazo no deseado… y son decisiones que cuestan, pero hay que sopesar las dos posibilidades…

   Un saludo,

   Carla

 • Noelia

  Que puc fer per mantenir relacions sexuals amb una persona del meu mateix sexe?

  • Noelia,

   si el que vols és conéixer altres dones amb la teva mateixa orientació sexual, hi ha grups i associacions que et poden ajudar (associacions de gais i lesbianes).

   Respecte a les relacions sexuals, doncs donant-se plaer mutuament mitjançant acaronaments, masturbacions mútues,… (no hi ha tanta diferència pel fet de l’orientació sexual)

   Una abraçada,

   Carla

 • Laura

  Hola Carla!!

  Tinc problemes de lubricació i per això sempre que tinc relacions sexuals amb la meva parella utilitzo el lubricant.
  No utilitzo condons perquè porto l’anell anticonceptiu i tinc parella estable.
  Però últimament ni tant sols així puc fer-ho sense tenir dolor. Tinc les parets vaginals de l’entrada aspres, com si tingués una zona “rasposa”, i em fa mal i em crema. I si hi poso més lubricant, fins hi tot m’ho haig de treure perquè em cou. El meu company diu que dins està lubricat, com si tot fos normal…

  He demanat hora al ginecòleg, però a me la donen per molt endavant. I m’agradaria saber què és pq potser és molt senzill i de fàcil solució…

  Moltes gràcies per avançat!!
  Laura

  • Laura,
   has fet bé en demanar hora amb el teu ginecòleg perquè s’hauria de descartar que puguis estar patint una infecció o qualsevol altra patologia perquè no hauries de sentir dolor ni coissor en la penetració. Intenteu, fins que tinguis la visita amb el professional, no practicar el coit… feu petting.

   Una pregunta: sempre has sentit dolor i aquesta manca de lubricació? (si estàs encara connectada m’ajudaria a poder contestar-te millor).

   Salutacions,

   Carla

 • Laura

  Sí, sí q estic connectada ;)

  Mai he tingut una lubricació prou bona, però ho he solucionat amb els lubricants.
  Dolor…mmm.. bé, a vegades quan he estat molta estona fent-ho he hagut de parar. I d’altres, que durant no m’ha fet mal, però al finalitzar sí que m’he quedat amb coïsor.

  Malauradament, ja hem practicat el coit, i crec q deu ser una infecció, perquè en ell també li ha quedat irritada…

 • Doncs pel que expliques em sembla que fa tota la pinta d’infecció, així que haureu d’esperar a que el ginecòleg t’ho diagnostigui…

  De totes maneres, i quan el problema de la possible infecció se solucioni, comenta-li també la part de manca de lubricació…

  Una abraçada!

  Carla

 • Esther

  Hola Carla,

  Tinc 13 anys i fa uns mesos em va venir la meva primera regla. La meva mare diu que sóc molt jove per utilitzar tampons, però jo amb les compreses no em sento còmoda. Què puc fer?

  Per cert, què és això del petting que li comentes a la Laura?

  Gràcies,
  Esther

 • Esther,

  en principi no hi ha cap problema perquè puguis utilitzar tampons ( hi ha la mida “mini” que potser és la més adient per tu). Torna-ho a comentar amb la teva mare i llegiu juntes el propecte i potser seria interessant que també juntes ho comenteu amb el vostre metge o metgessa de família…

  El petting són acaronaments i masturbacions amb la parella sense arribar a la penetració, evitant així un embaràs no desitjat.

  Si tens més dubtes, ja sps on trobar-me. Cuida’t i una abraçada molt forta!

  Carla

 • sonia

  Hola Carla!
  Malgrat tingui una certa edat…passo dels 30 no tinc parella estable i només he practicat el petting amb els meus ex- L’altre dia vaig intentar tenir una relació completa i no va ser possible…No coneixa massa el noi, però em va fer sentir molt malament.Segons ell necessito lubricants, però quan em posava els dits a la vagina em feia mal i no s’obria per l’entrada del pene…Puc tenir problemes de salut? Pot ser una infecció encara k no hagi tingut mai relacions sexuals complertes?